fbpx

Medvék tartják rettegésben a csíkszeredai Mikó utca lakóit

Szeptember elsején, szombaton reggel 8 óra 50 perckor 2 medve is behatolt a csíkszeredai András Hunor családi házának udvarára, aki a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház szomszédságában, a Mikó utcában lakik. Két kiskorú fia rendszeresen a kertben játszik, szerencsére a család kutyái elkergették a betolakodó medvéket.
„Bennem van a félsz, hisz két kisfiam van, nem merem lassan kiengedni őket a saját udvaromra se. Komoly tragédiák is történhetnek, ha nem hoznak mihamarabb konkrét intézkedéseket! Nagyon gyors és kemény lépéseket kell meghozni, nem kell megvárni, hogy tragédia történjen” – elevenítette fel a ma reggel történéseit András Hunor.

A helyszínen készített interjú itt érhető el:

A Mikó utcai lakói félnek, nem érzik biztonságban családjukat, gyerekeiket. Abos Éva, aki szintén a Mikó utcában lakik elmondta ez az első év, amikor egész nyáron rettegésben teltek a napok a medvék gyakori jelenlététől. Nem egyedi a mai eset, elmondása szerint 5-6 különböző medvét is megfigyeltek már a környéken, és már utcagyűlést is tartottak a tarthatatlan helyzet miatt. Jövő héten petíciót intéznek a helyi és a megyei tanácshoz, a minisztériumhoz, hogy szállítsák el a medvéket, hisz sok a kisgyerek, és az iskola megkezdése előtt biztonságban szeretnék őket tudni.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke azt nyilatkozta, hogy szeptember 3-ra, hétfőre kihallgatást kért Grațiela Gavrilescu környezetvédelmi minisztertől, hogy a múlt hónapban a Tusnádfürdőn megfogalmazott javaslatokat tudják kiértékelni és véglegesíteni.

A megyei tanács a medvetámadások ügyében tett eddigi lépéseiről itt olvashatnak: http://vadkarok.hargitamegye.ro/ vagy a közösségi oldalon: https://www.facebook.com/vadkarok/ tájékozódhatnak.

Csíkszereda, 2018. szeptember 1.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.