fbpx

Még átláthatóbbá kívánják tenni az intézmény tevékenységét

Hargita Megye Tanácsa európai uniós finanszírozást nyert a Stratégiai tervezés és teljesítménymenedzsment a Hargita megyei állampolgárok érdekében a CAF alapú minőségirányítási eszköz bevezetésével (CAFHR) elnevezésű pályázatára – erről tartott sajtótájékoztatót Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Szőcs-Mátyás István menedzsment vezérigazgató június 5-én, szerdán a megyeházán.

– A pályázat célja Hargita Megye Tanácsa teljesítménymenedzsment-rendszerének fejlesztése a CAF alapú minőségbiztosítási eszköz bevezetésével, ugyanakkor 91 alkalmazott részére képzések szervezése teljesítménymenedzsment és a CAF eszköz standardjaira vonatkozóan, így biztosítva a szükséges tudást a minőségi teljesítmény nyújtásához – fogalmazott Szőcs-Mátyás István projektmenedzser.

A pályázat a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztési Operatív Program (POCA) 2014-2020 keretében az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. A pályázat időtartama: 2019. május 10.-2020. szeptember 9. A projekt összköltsége: 610.165,45 lej, ebből az európai uniós finanszírozás összege: 597.962,14 lej.

– Hargita Megye Tanácsa egy olyan profi intézmény, amely az élet számos területén képes megoldásokat találni. A helyi közigazgatási törvény és az alkotmány által biztosított kötelező hatáskörök mellett, nagyon sok választható és az itt lakók számára fontos témakörben végez tevékenységet és az élet majd minden területén igyekszünk megkeresni a hivatali, szerkezeti és szervezési rendet. Ehhez szükség van olyan átlátható és világos szabályokra, amivel tudjuk bizonyítani, hogy jogosan szolgáljuk ki a Hargita megyei embereket és dolgozunk a megye fejlődésén. Az európai uniós pénz ebben fog segítséget nyújtani – hangsúlyozta Borboly Csaba megyeitanács-elnök.

A pályázat általános célkitűzései:

  • az állampolgárok felé irányuló folyamatok fejlesztése a közigazgatási stratégia elvárásainak megfelelően a CAF alapú minőségirányítási eszköz bevezetésével és a személyzet képzésével.
  • a helyi közigazgatásban meghonosítani a minőség- és teljesítménymenedzsment-rendszereket, annak érdekében, hogy minőségi szolgáltatást biztosítson, elnyerve az állampolgárok elégedettségét és bizalmát.

  1. június 6., Csíkszereda

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.