fbpx

Még lehet pályázni dekoráció finanszírozására

Július 10-ig még lehet pályázni óvodatermek, napközi otthonok, tanegységek, elhelyezőközpontok és kórházi gyerekosztályok szebbé tételére. A pályázati támogatás falak reklámgrafikus által tervezett és kivitelezett illusztrációkkal, mesefigurákkal, mesehősökkel, mesejelenetekkel való dekorálását finanszírozza.

A program elnevezése Gyerekmosoly, és része Hargita Megye Tanácsa 2010-ben indított Családprogramjának, amelynek célja a családeszmény, a családban való gondolkodás terjesztése.

A Gyerekmosoly program a nevelés színterének, feltételeinek javításához járul hozzá. Hargita Megye Tanácsa 2017-ben a programot alintézményével, a Hargita Megyei Nevelési Tanácsadó és Erőforrás Központtal együttműködve folytatja.

A támogatásra pályázhatnak Hargita megyében működő óvodák, iskolák, napközi otthonok, az óvodákban/iskolákban működő előkészítő osztályok, kórházak gyerekosztályai és elhelyezőközpontok. A finanszírozás egy terem vagy egy folyosó kifestését fedezi.

A pályázatokat postai és elektronikus úton kell benyújtani az alábbi címre:

Hargita Megyei Nevelési Tanácsadó és Erőforrás Központ, 530131 Csíkszereda, Mihail Sadoveanu utca 54. szám, valamint a következő e-mail címre: cjrae_hr@yahoo.com.

A pályázati felhívás és a pályázati formanyomtatvány (adatlap) letölthető a www.hargitamegye.ro honlapról, a pályázati feltételekről, tudnivalókról felvilágosítást a 0266-317048 telefonszámon kaphatnak.

– Fontosnak tartjuk a program folytatását, hiszen nem mindegy, hogy gyerekeink milyen környezetben tanulnak, nem beszélve a kórházak gyerekosztályairól. Van igény a programra, hiszen mégiscsak másabb a terem vagy a folyosó hangulata, ha egyhangú festés helyett mesefigurák díszítik azt. A kórházak környezetének gyerekbaráttá varázsolása is fontos, hiszen a derű, a mosoly a gyógyulás szempontjából is elengedhetetlen. Remélem, több intézmény él a kiváló lehetőséggel, és benyújtják pályázataikat a még rendelkezésre álló néhány napban – nyilatkozta a program kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Csíkszereda, 2017. július 3.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.