fbpx

Megépítik az UNESCO Világörökséghez tartozó templom felé vezető utat

Felújítják az utat a 133-as megyei úttól a 15-ös községi úttal való kereszteződésig, Székelyderzs község irányában. Székelyderzs vártemploma egyike azoknak a romániai magyar műemlékeknek, amelyek az UNESCO Világörökség részei. Az ide vezető utat kell megépíteni a megyehatártól az elkészült aszfaltútig. A jelenlegi földútra aszfalt kerül, ennek tervezésére pályázatot hirdetett Hargita Megye Tanácsa az elektronikus közbeszerzési rendszerben (SEAP).

A június 22-i határidőig főként helyi, székelyföldi tervezők jelentkezését várják. A több mint egy kilométeres szakasz felújítása főként a derzsieknek és a kányádiaknak fontos, akik ezen a szakaszon közlekednek az E60 jelzésű európai út, illetve Segesvár és Brassó felé.

Ahogy év elején is elmondtuk, idén a megyei tanács egyik prioritása az utak javítása, korszerűsítése. Ezt az ígéretünk igyekszünk tartani, és várjuk elsősorban a helyi vállalkozók segítségét munkánkhoz. Fontos a járhatóság biztosítása településeink között, tarthatatlan, hogy a Hargita megyei autósok rongálják járműveiket a rossz utakon. A szóban forgó útszakasz rendbetétele turisztikai szempontból is fontos, hiszen ez vezet az UNESCO Világörökség részét képező székelyderzsi vártemplomhoz – nyilatkozta Borboly Csaba megyeelnök.

Csíkszereda, 2017. június 12.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.