fbpx

Meghívó: Hatéves a csíkszeredai Hagyományos és Helyi Termékek Havi Vására

Minden hónap harmadik szombatján élettel telik meg a megyeháza oszlopcsarnoka, ahol több mint félszáz helyi termelő kínálja hagyományos és székely portékáit: hústermékek, tejtermékek, méz, házikenyér, szörpök, lekvárok, friss gyümölcsök és zöldségek bő választéka várja a vásárba kilátogatókat. Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Agrárkamarával közösen, immár hat éve szervezi a csíkszeredai Hagyományos és Helyi Termékek Havi Vásárát a megyeházánál. A lakosság körében sikere lett, immár bejáratott rendezvény, sokan ehhez igazítják a nagybevásárlásukat. Sikerült egy rendszeres, kiemelkedő programot biztosítani a városnak, ami Csíkszereda mint megyeszékhely esetében különösen fontos. A város érdekében további lépésekre van szükség.

termekek

A megyei tanács eddig is odafigyelt, és továbbra is odafigyel az autóbuszállomás és a vasútállomás kérdésére, például két éve felhívtuk rá István Zoltán közlekedési államtitkár figyelmét, amikor ide látogatott. A Caritasszal való együttműködésünk révén is számos programot valósítunk meg a városban, kulturális intézményeinkkel és könyvtárunkkal hozzájárultunk a minőségi és tartalmas kulturális élethez, és a volt szakszervezeti művelődési házat is pezsgő kulturális központtá szeretnénk változtatni Csíkszereda és Csíkszentlélek önkormányzatával közösen. Ahol lehetett, anyagilag segítettünk az elmúlt nyolc évben: a Segítő Mária és a Márton Áron gimnázium felújításában, a Márton Áron kollégium építésében; hozzájárultunk a városrendezési munkálatokhoz, a terelőút építéséhez; egy egészségesebb környezet megteremtéséért részt vettünk a víz- és csatornahálózat korszerűsítésében, felszámoltuk a régi, környezetszennyező, nem EU-konform hulladéklerakót. A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban jelentős fejlesztéseket végeztünk, egyebek mellett korszerűsítettük a járóbeteg-szakrendelőt, és igyekszünk fejleszteni ezentúl is az egészségügyi ellátást. Nem utolsósorban támogattuk a Márton Áron-szoborcsoport felállítását. Támogatjuk egyházainkat, műemlékeinket óvjuk, igyekszünk tenni a szakképzés fellendítéséért, amivel – a pályázati rendszerünkkel együtt – a fiatalok itthon maradását és szülőföldjükön való megkapaszkodását segítjük. Mindezekhez illik a havi vásár, amely keretet ad, erőt és hitet, hogy a nehézségek ellenére ne adjuk fel.

Kérem, beszélgessünk a fentiekről! Szeretettel várom Önt május 21-én szombaton 9 óra 30 percre a megyeháza oszlopcsarnokához. Legyen a vásár jó alkalom a találkozásra!

Borboly Csaba

Csíkszereda, 2016. május 19.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.