fbpx

Gazdag kínálat a Csík Expón

Idén 26. alkalommal nyitotta meg kapuit a Fogyasztási cikkek nemzetközi vására csütörtökön, május 19-én a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán. A látogatóknak csütörtöktől vasárnapig van alkalmuk megtekinteni a helyi és külföldi kiállítók termékeit reggel 10 órától este 7-ig. Az expón idén is részt vesz Hargita Megye Tanácsa, standjainál megtekinthetik a Hargita Népe Lapkiadó könyveit, a Székely Könyvtár sorozat legrissebb köteteit és a kialakított egészségügyi sarokban vérnyomás és vércukorszintmérésre is lehetőség van. Székely termékeket is lehetőség van megkóstolni és vásárolni, a szörpök, lekvárok, sajtok és a gazdag hústermékek mellett kézműves termékek is megtalálhatóak. Az érdeklődők egy sörkollektort is megtekinthetnek. A népi mesterségek kedvelői kipróbálhatják tudásukat faragás, nemezelés vagy kerámia tárgyak készítése terén. A művészetek kedvelőinek pedig a Creart Anyaság című projekt munkáiból nyílt kiállítást is megtekinthetik.

Csipor Attila a főszervező Expo-Har igazgatója a megnyitón megköszönte Hargita Megye Tanácsa támogatását és hozzáállását minden évben a kiállítás sikerességéért és reményeit fejezte ki, hogy a gazdasági szereplők a térség számára is jövedelmező kapcsolatokat építenek ki a kiállítás során. Lázár Zoltán Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának külgazdasági attaséja gratulált a szervezőknek, hogy 26. alkalommal is megszervezték Hargita megye egyik legrangosabb nemzetközi kiállítását. Mint mondta a munkakör, amellyel megbízták azt a célt szolgálja, hogy elősegítse Magyarország és a térség közötti gazdasági együttműködés minél nagyobb fokú kialakítását, hiszen munkahelyek létrehozása, ezek megőrzése a gazdaság fejlesztése által közös érdek.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint az együttműködések révén olyan stabil, konkrét célokra kell ráhangolódjanak az önkormányzatok, amelyekkel felkarolják és motiválják a helyi és fiatal vállalkozásokat az elindulásban és a növekedésben. – Az ország jogszabályai rosszak, de ezeken belül még találunk lehetőségeket, még többet ki hozhatunk a jelenlegi helyzetből – mondta a megyeelnök, hangsúlyozva a június 5-i helyhatósági választásokig a gazdasági szereplők meg kell győzzék a jelölteket, hogy nagyobb figyelem irányuljon a települések gazdaságára, hallgassák meg a javaslatokat, karolják fel az elképzeléseket.

Csíkszereda, 2016. május 19.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.