fbpx

Meglátogatta a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházat

Andrei Baciu egészségügyi államtitkár

Szombaton, december 19-én a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba látogatott dr. Andrei Baciu egészségügyi államtitkár.

A tisztségviselőt dr. Konrád Judit, a kórház menedzsere, dr. Adrian-Cristian Dobrică, a kórház műtőblokkjának vezetője, dr. Tar Gyöngyi, a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetője, Borboly Csaba, a kórházat működtető Hargita Megye Tanácsának elnöke és Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda város polgármestere kísérte el a kórház több osztályára.

Az államtitkár megnézte a Sürgősségi Betegellátó Egységet, a neurológiai, onkológiai, kardiológiai, intenzív terápiás osztályokat, a műtőblokkot, az új laboratóriumot és a radiológiai osztályt. Beszélgetett ügyeletes orvosokkal, és megtekintette az idén érkezett új felszerelés több elemét, például a beüzemelés előtt álló performáns CT-t, a sterilizáló és a laboratórium új gépeit is. A helyi elöljárók ismertettek több, a kórház fejlesztését érintő tervet, például a sürgősségi osztály kibővítésére és felszerelésére vonatkozót, illetve a fertőző betegségeket kezelő osztály és a tüdőgyógyászati osztály számára szükséges új épület tervét. Mint jelezték, a kórház minden épületét a központi kórházépület köré kívánják csoportosítani. Vázoltak ugyanakkor szakmai terveket is: egy stroke (agyi érkatasztrófa) központ és egy intervencionális kardiológiai központ létrehozását.

Az államtitkár úgy értékelte, a csíkszeredai egészségügyi intézménynek jó felszereltsége van, a kórház jó összképet nyújt, ezért és a nyilvánvaló csapatmunkáért gratulált a kórház vezetőjének és a helyi tisztségviselőknek. Andrei Baciu ugyanakkor támogatását ajánlotta fel a kórházat érintő infrastrukturális és szakmai fejlesztési tervekhez.

 

Csíkszereda, 2019.12.21

 

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.