fbpx

Meglátogatta a Galffi’s csokoládé manufaktúrát Borboly Csaba

A Galffi’s csokoládé manufaktúránál tett látogatása során Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke betekintést nyert Gálffi Dezső székelyudvarhelyi vállalkozó kézműves csokoládéinak készítési módszerébe. A csütörtöki, augusztus 27-i találkozón a vállalkozó Borboly Csaba közbenjárását kérte annak érdekében, hogy a kézművesműhely mellett egy gyárnak helyet adó ingatlant találjon. Gálffi Dezső elmondása szerint szükség lenne üzemi szinten is előállítani a csokoládékat, hiszen nagy rá a kereslet.

– A manufaktúra napi 200 csokoládét képes előállítani, ezt tervezzük 2000-re növelni, hogy ki tudjuk elégíteni a keresletet, és országos szinten is forgalmazni termékeinket – mondta a vállalkozó hozzátéve, hogy szeretné termékeit a nagyobb áruházláncok polcain is látni. Ugyanakkor tervezik egy magyarországi gyár létesítését is a magyar fogyasztók kiszolgálása céljából. Gálffi Dezső elégedetten tért haza a magyarországi Szerencsen megrendezett Csokifesztiválról, mint mondta, nagy a kereslet külföldön is jó minőségű csokoládéra. Borboly Csaba szerint példaértékű a fiatal vállalkozó sikere itthon és külföldön is, amit támogatni kell. Gálffi Dezső egy 2-3 ezer négyzetméteres ingatlant keres Székelyudvarhely térségében, ahol kialakítaná a gyárat, mely nagyobb kapacitással lenne képes előállítani a csokoládét.

– Azontúl, hogy az ehhez hasonló kezdeményezéseket fel kell karolnunk és támogatnunk kell a fiatalok vállalkozási kedvét itthon, azt gondolom, hogy sikeresen tudja képviselni termékeivel térségünket a különböző vásárokon – hangsúlyozta a megyeelnök egyetértve Gálffi Dezső azon elképzelésével, hogy a helyi termék forgalmazása térségünket is népszerűsíti.

Csíkszereda, 2015. augusztus 28.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.