fbpx

Új orvos igazgató a megyei kórházban

A megyei törvényszéki orvostani osztály vezetője, Sinkó János vállalja ideiglenesen a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház orvos igazgatói tisztségét, derült ki az intézményben augusztus 28-án, pénteken reggel tartott megbeszélésen, amelyen Hargita Megye Tanácsának képviselői és a kórház orvosai vettek részt. Az ideiglenes kinevezést a napokban írhatja alá Demeter Ferenc kórházmenedzser, Borboly Csaba jóváhagyásával, és hat hónapra szól. Időközben kiírják a tisztségre a versenyvizsgát, immár negyedszer, mivel eddig nem akadt jelentkező.

Sinkó János elmondása szerint olyan személyre van szükség, aki belülről is ismeri az intézmény működését, ugyanakkor külső szemmel is látja a folyamatokat. A törvényszéki orvos kérdésünkre nyilatkozva reményét fejezte ki, hogy támogatni fogja a munkaközösség, mert még nincs nagy tapasztalata ezen a téren.

– Mivel nem akadt jelentkező, sürgősségi helyzet állt elő, ezért meghatározott időre elvállaltam a tisztséget a jelenlegi munkám mellett. Ez rengeteg munkát jelent számomra, de állok elébe, ugyanakkor lehetőséget látok benne – nyilatkozta a törvényszéki orvos.

Szó esett a kórházban folyó felújítási munkálatokról is, Borboly Csaba reményét fejezte ki, hogy a jövő szerdai határidőig nem lesz óvás a szellőztetőrendszer csövezetére kiírt közbeszerzésre, és neki lehet fogni a kivitelezésnek. Az elöljáró azt is elmondta, hogy további felújításra is igyekeznek pénzt lehívni mind kormányzati, mind európai uniós forrásokból.

Csíkszereda, 2015. augusztus 28.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.