fbpx

Megnövelt keretösszeg a sportpályázatoknál

Hargita Megye Tanácsa minden évben számos területre ír ki pályázatot. A testület február 19-ei ülésén fogadta el idei költségvetését, és egyben meghirdették az idei pályázati kiírásokat is 2,1 millió lej értékben.

Idén is kiírták a kulturális, a népviseleti, a turisztikai, a családi, az ifjúsági, a sport– valamint a tűzoltó-egyesületeknek szóló pályázatot.

– Hargita megye mindhárom térségének fejlődnie kell ahhoz, hogy az általunk elképzelt jövőt megépíthessük a megyében élő emberek számára. Ebben partnerként tekintünk a civil szervezeteinkre, évről-évre nagyobb forrásokkal támogatva tevékenységüket” – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Bíró Barna Botond, a megyei tanács pályázatokért felelős alelnöke a pályázati kiírások kapcsán elmondta, a sportpályázat keretösszegét 100 ezer lejjel növelték, és ugyancsak nagyobb összegre pályázhatnak a román kulturális programokat szervező civil szervezetek.

Hamarosan elkezdődnek a kiírásokat ismertető rendezvények a megye több térségében.

800 000 lej sporttámogatásra

A kiírásra Hargita megye területén sporttevékenységet folytató, jogi személyiséggel rendelkező sportegyesületek, sportklubok jelentkezhetnek.

Támogatott tevékenységek: a versenysport népszerűsítése, amely a „Hargita megyéért versenyzünk” mottóval valósul meg: sportolók felkészítésének, illetve országos és nemzetközi bajnokságokon való részvételének támogatása a kimagasló eredmények elérése érdekében; valamint országos és nemzetközi sportversenyek/események megszervezése.

Tömegsport – sportesemények

  • tömeges sporttevékenységek szervezése a szabadidő alternatív eltöltésére és a közösség mozgásra való nevelésére;
  • a különleges adottságokkal rendelkező fiatalok kiválogatása és továbbirányítása a klubokba;
  • helyi, országos és nemzetközi sportesemények szervezése;
  • tömegsportversenyeken való résztvétel.

Különleges szükségletűek sportja – sportesemények

  • sporttevékenységek szervezése különleges szükségletű sportolóknak;
  • a különleges szükségletű sportolók felkészítésének, illetve országos és nemzetközi bajnokságokon való részvételének támogatása;

A más finanszírozó szervezetekhez benyújtott programok finanszírozási önrészének támogatása

A vissza nem térítendő támogatás NEM fordítható profittermelő tevékenységre.

A 2020-as évre előirányzott keretösszeg: 800 000 lej.

A program futamideje: a 2020-as év.

A pályázatok leadási módozata és határideje:

A pályázatokat Hargita Megye Tanácsának iktatójában 2020. március 26-án 12 óráig, valamint a területi irodákban 2020. március 26-án 10 óráig lehet benyújtani:
– Székelyudvarhely, 1918. December 1. út  9. szám
– Székelykeresztúr, Szabadság tér 55. szám, II. emelet
– Gyergyószentmiklós, Szabadság tér 12 szám
– Maroshévíz,  Nicolae Bălcescu sugárút, 14 szám (Polgármesteri Hivatal székhelye), II. emelet, 214 iroda.

A pályázati űrlapokat elektronikus formában a csucsandras@hargitamegye.ro e-mail címre is szükséges elküldeni.

A vissza nem térítendő támogatás igényelhető: a sporttevékenységeket támogató programmal kapcsolatos dokumentációban leírtak értelmében kitöltött pályázati űrlap alapján igényelhető, amely megtalálható a www.hargitamegye.ro oldalon, illetve Hargita Megye Tanácsának székhelyéről (Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám, 208/A iroda) lehet beszerezni, kapcsolattartó személy Csúcs András, telefon: 0266 207700/1308, e-mail: csucsandras@hargitamegye.ro.

Csíkszereda, 2020. február 25.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.