fbpx

Megoldódott a Manó Tanoda személyzeti problémája

Megfelelő számú munkatárssal rendelkezik Csíkszereda egyetlen olyan óvodája, amely hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozik, a Manó Tanoda. Sikerült biztos munkahelyet teremteni az intézményben dolgozó dadáknak az oktatási rendszeren belül, és megoldást találni 25 középsúlyos és súlyos fogyatékossággal élő gyermek óvodai és iskolai taníttatására. A tanoda vezetője levélben köszönte meg a megyei tanács elnökének, Borboly Csabának a közös munkát, a ráfordított időt és figyelmet.

A Manó Tanoda vezetősége korábban arra hívta fel a megyei tanács elnökének figyelmét, hogy az óvodában nem rendelkeznek elegendő létszámú kisegítő személyzettel, aki vigyázzon a gyermekekre, és nem tudják fedezni több személy alkalmazását, pedig párhuzamosan minimum két felügyelőre lenne szükség a tevékenységek alatt. Ezért májusban a megyeelnök Ariana Oana Bucur oktatási államtitkár figyelmébe ajánlotta az intézményt Csíkszeredába lett látogatása során, közösen beszéltek Demeter Zsuzsával, az Manó Tanoda vezetőjével, a csíkszeredai önkormányzat, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság és a Caritas képviseletének jelenlétében. A nehézségek megoldására a következőt javasolták: kérjék a főtanfelügyelőtől, hogy hozzanak át állásokat a tanodába, amelyet azóta sikerült megvalósítani.

A témában készült bejegyzés elérhető a következő linken: https://www.facebook.com/borbolycsaba/photos/a.358855334161856.73407.215328865181171/1394360797277966/?type=3&theater.

Csíkszereda, 2017. október 4.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.