fbpx

Megszenvedi Csíkpálfalva község az alpolgármester hiányát

Csíkdelnén tartottak falugyűlést március 4-én, vasárnap, ahol számos kérdést megvitatott a lakosság Ferencz Csaba, Csíkpálfalva község polgármesterével, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnökével és Becze István megyei tanácsossal többek között. Borboly Csaba kiemelte, hogy a község megszenvedi az alpolgármester hiányát, amelyhez a helyi tanácsosok rossz döntése is hozzájárult.

Csiszér Gábor korábbi alpolgármester lemondását követően ugyanis nem lehet betölteni az üresen maradt tisztséget. Ennek oka, hogy az összeférhetetlenség megállapítása után az alpolgármesteri tisztség mellett a képviselői mandátumról is lemondott Csiszér Gábor, ez utóbbit pedig a testület nem vette tudomásul, így a prefektus közigazgatási pert indított. Így az új alpolgármester megválasztásáról még nem lehet szó.

Borboly Csaba szerint erre mielőbb megoldást kell találni, hiszen a legtöbb községben az alpolgármester feladatkörébe tartoznak olyan ügyek, amelyekben most a község lakossága hiányt szenved. A megyeelnök idesorolta a birtoklevelek ügyét is. Mindezek mellett ugyanakkor, hangsúlyozta, hogy elfogadhatatlan az illetékes intézmények helyi vezetőinek gyakorlata, hiszen más megyékkel ellentétben, ahol rugalmasan alkalmazzák a jogszabályokat Hargita megyében félnek aláírni. Ezen esetek összegyűjtését és kielemzését szeretné megvalósítani Borboly Csaba.

Csíkszereda, 2018. március 4.

 681 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás