fbpx

Megtartották a lakodalmas gazdák tizenegyedik találkozóját Csíkszeredában

– Mindaddig, amíg közösségeinkben van jó hangulat, jókedv, amíg az emberek össze tudnak gyűlni, tudnak egymásnak örvendeni, addig jó itt élni. Akkor lesz rossz az élet Székelyföldön, amikor mindenki egymagában fog búsulni, de bízom benne, hogy ezt az állapotot az önök segítségével meg lehet előzni – mondta köszöntőjében Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a lakodalmas gazdák tizenegyedik találkozóján, Csíkszeredában január 7-én, szombaton. A megyeelnök szerint mindaddig, amíg egy lakodalom szép, mindig kerül egy lány, aki akar egy szép lakodalmat, ahol barátságok születnek, szerelmek szövődnek. A lakodalmas gazdák pótolhatatlan tevékenységet végeznek, véli az elöljáró. (Erről szóló Facebook-videója megtekinthető itt: https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1162448333802548/)

Az eseményen a szervezők megfogalmazása szerint „nemcsak egy jó humorú, nótás kedvű lakodalmas gazdatársaság hangulatos mulatságáról van szó, hanem az egymás közti párbeszéd, az ismerkedés, a véleménycserén túl a hagyományaink ápolásának ezen formája és az ezzel járó elkötelezettség egyre magasabb szinten való tartása kitűzött cél mindannyiunk számára. Mint közéleti személyek a helyi közösségek igen jelentős hányadával lévén kapcsolatunk, kötelességünk az életet kezdett fiatalok itthon maradásában, az erős összetartó közösségek kialakításában, erkölcsi és szellemi fejlődésükben kitartóan munkálkodni. Eme szép és nemes gondolatok fennmaradásának egyik záloga a jó bor, a jó zene és a jó társaság.”

A találkozó szombaton délután misével kezdődött a csíkszeredai Millenniumi templomban, majd a résztvevők felvonultak a művelődési házba, ahol a gazdák fórumát rendezték meg. A vacsorát és az emléklapok kiosztását a gazdák kórusának előadása, tánc és reggelig tartó nótázás követte.

Csíkszereda, 2017. január 8.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.