fbpx

Megyebeli cég szállítja hétfőtől a friss kifliket további öt településre

Újabb három körzetre (lot) sikerült Hargita megyei céggel szerződést kötni a tej-kifli program keretében pénteken, március 22-én a szentegyházi Tamási Áron Általános Iskolában. Hétfőtől a csíkszeredai Harmopan Rt. szállítja a friss kiflit Szentegyháza, Kápolnás, Bögöz, Nagygalambfalva, és Maroshévíz tanintézeteibe. Több mint háromezer diák fogja a Székely termék védjeggyel is rendelkező Harmopan kiflijeit kapni.

Korábban a szakellenőrző hivatalok által többszöri alkalommal rossz, vagy lejárt szavatosságú kiflit szállító  céggel Hargita Megye Tanácsának sikerült szerződést bontania.

A szerződések aláírását követően az iskola V. A. osztályába is benéztek a szerződő felek, ahol az osztályfőnöki órán érdeklődtek az előző kiflikről a diákoktól. Az Iskola másként program keretében az osztály a Harmopan Rt. csíkszeredai pékségében is látogatást tesznek, ez alkalommal Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke a megyeházára is elhívta az osztályt. Ugyanakkor kiemelte, hogy azokban a tanintézetekben, ahol továbbra is nem megfelelő péktermékeket szállítanak a bejelentések mentén és közös munkával tudnak változtatni a helyzeten.

– Nekünk az a feladatunk, hogy a közösségi igényekre válaszokat adjunk minden rendelkezésünkre álló törvényes eszközt felhasználva. Számtalanszor jeleztük Bukarest felé, hogy a program módosításokra szorul, mert hanem nem csupán a helyi vállalkozók szenvednek hátrányt, hanem ami a legfontosabb, az iskolás gyerekek. Együtt a szülőkkel, a tanárokkal sikerült elérni, hogy pár település esetében javuljon a helyzet. Köszönjük a segítséget! – tette hozzá Bíró Barna Botond alelnök.

Korábbi közleményeink az alábbi linken olvashatóak:

https://hargitamegye.ro/hirek/tej-kifli.html

Csíkszereda, 2019. március 24.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.