fbpx

Az RMDSZ parlamenti képviseletének köszönhetően több pénz jut Hargita megyének visszaosztásból az utak beruházásaira

Csíkszéki polgármesterek, alpolgármesterek, tanácsosok, a megyei tanács illetékes kollégái valamint Tánczos Barna szenátor, és Korodi Attila képviselő egyeztettek a költségvetést illetően március 22-én a csíkszeredai megyeházán.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, hogy a kormánytól idén áfa-visszaosztásból kapott összegeket a szolidaritás jegyében kell felhasználni, hiszen a több mint tízmillió lej összegre a községek részéről csaknem 27 millió lejre érkezett be igénylés. Ezt az összeget konszenzusos alapon fogják visszaosztani a községek számára, hogy minden település fejlődni tudjon.

Ugyanakkor a megyei tanács elnöke megköszönte a Hargita megyei RMDSZ parlamenti képviseletének munkáját, hiszen a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház támogatása mellett a képviseletnek sikerült kiharcolnia, hogy nagyobb összeg kerüljön visszaosztásból az utak felújításának beruházására. Borboly Csaba szerint ellentétben más megyék képviseletével Hargita megyéért harcoltak a parlamentben.

Csíkszereda, 2019. március 22.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.