fbpx

Megyei szintű hitéleti tevékenységeket támogat Hargita Megye Tanácsa

A megyei önkormányzat pályázatot hirdet a Hargita megyei egyházakkal együttműködésben szervezett 2018-as rendezvények támogatására. A kiíráson azok a Hargita megyei történelmi egyházak vehetnek részt, amelyek a romániai törvénykezésnek megfelelően voltak megalapítva és bejegyezve.

A program támogatja a hitéleti tevékenységeket – Űrlap -, a kiírás feltételeit pedig egyszerre kell teljesíteni: csak a június–november között sorra kerülő eseményeket támogatja a program, a rendezvény pedig több éve megrendezésre kerülő megyei szintű rendezvény kell legyen, amelynek összköltségvetése legkevesebb 15 000 lej, amiből az önrész minimum 50%.

A pályázatokat Hargita Megye Tanácsának iktatójában kell benyújtani (Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám), vagy a megyei tanács területi irodáiban (Székelyudvarhely, 1918. December 1. út 9. szám; Székelykeresztúr, Szabadság tér  55. szám, II. emelet; Gyergyószentmiklós, Szabadság tér 12 szám). A vissza nem térítendő támogatás űrlapja Hargita Megye Tanácsa 137-es irodájában, valamint a területi irodákban igényelhető, illetve letölthető az intézmény honlapjáról: egyhazak.hargitamegye.ro. Kapcsolattartó személy: Szabó Szidónia, telefon: 0266 207700, (belső: 1105), e-mail: szaboszidonia@hargitamegye.ro.

A pályázatok leadásának határideje: március 19., 10 óra.

– Mindig odafigyeltünk arra, hogy segítsük a történelmi egyházakat rendezvények, a különböző események szervezésében, hiszen egyházaink ma is fontos szerepet töltenek be közösségeink életében, főként vidéki környezetben. Azt tapasztaljuk, hogy a hitéleti tevékenységekre egyre nagyobb igény van a fiatalok és az idősebbek részéről egyaránt, hiszen ezek a közösségi élet és a keresztény értékek őrzésének színterei. Fiataljaink itthon tartásának, illetve haza vonzásának is egyik fontos eleme a közösségi élet jó megszervezése, ehhez pedig megfelelő helyszínekre és találkozókra van szükség – nyilatkozta a pályázat kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Csíkszereda, 2018. március 2.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.