fbpx

Borboly Csaba „elszámoltatná” a Vidéki Beruházásokat Finanszírozó Ügynökség Hargita megyei tevékenységét

– Nincs rendben, hogy míg más megyékben a fiatalok könnyedén pályáznak, addig Hargita megyében gyakorlatilag elijesztik ettől a vállalkozó kedvű fiatalokat – hangsúlyozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke március 2-án Csíkmadarason a Garden Proiect által szervezett Kertészeti szakmai napokon. Mint mondta, Hargita megye sajátos és gyakorlatilag, mintha más törvények lennének itt érvényben. Ennek kapcsán a megyei tanács vezetője kezdeményezi a Vidéki Beruházásokat Finanszírozó Ügynökég (AFIR – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale) Hargita megyei vezetőségének tevékenységének kielemzését. Szeretnék összegyűjteni mindazon eseteket, amelyek Hargita megyében akadályozva voltak, de más megyékben természetesnek, szabályosnak ítéltek meg.

Madaras_2018marc2 (2)

A megyeelnök szerint kár, hogy több millió eurótól esik el Hargita megye csak azért, mert valaki fél ellátni egy köztisztséget, vezető vagy végrehajtó szinten, ezeknek az embereknek ugyanis lehetőségük van máshol megpályázni állást

– Sajnos a megyei ügynökség tevékenysége hiányos és nem segíti a fiatal gazdákat, ellentétben más megyékkel, ahol rugalmasak a szabályok. Egy anyagot fogunk összeállítani ennek kapcsán, amelyet az illetékes minisztériumhoz is eljuttatunk, hiszen nincs rendben, hogy a mi vállalkozó kedvű fiatal gazdáink nem tudnak pályázni. A törvények jóhiszemű alkalmazására van szükség, nem pedig képzelt, újabb megszorításokat alkalmazni, amelyeket nem ír elő jogszabály – tette hozzá Borboly Csaba, aki ezúton is felkéri mindazokat, akik tapasztaltak bármiféle akadályt ennek kapcsán beszámolóikat fogalmazzák meg a megyei tanács felé.

Csíkszereda, 2018. március 2.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.