fbpx

Megyei tanácsi segítség a szociális és gyerekvédelmi vezérigazgatóságnak

Költségvetés-módosítással segíti Hargita Megye Tanácsa a Hargita Megyei Szociális és Gyerekvédelmi Vezérigazgatóságot, hogy anyagi elmaradásait pótolni tudja, ez volt a legfontosabb döntése a testületnek november 16-i rendkívüli ülésén. – Ha valami fontos, tudunk rá megoldást találni. Nem hagyjuk, hogy működésképtelenné váljon a rendszer, de úgy tudunk segíteni, hogy más költségvetési tételektől veszünk el pénzt, ezért remélem, hogy a kormány hamarosan megoldja a problémát – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Mint már beszámoltunk, a szociális és gyerekvédelmi vezérigazgatóság nem tudta teljes egészében kifizetni az októberi béreket, illetve november 25-ig törlesztenie kell a bérek után fizetendő adókat és illetékeket. A hiányzó összeg pótlását 1 892 600 lejes költségvetés-kiegészítéssel segíti a megyei tanács, a sürgős helyzet orvoslására hívták össze a testület november 16-i rendkívüli ülését. Várják, hogy a kormány utaljon ki pénzt a szociális rendszer finanszírozására, de addig is segítik az anyagi krízishelyzetbe jutott alintézményt.

– Nem hagyjuk, hogy működésképtelenné váljon a rendszer, vagy alkalmazottai fizetés nélkül dolgozzanak. Bízom benne, hogy a kormány talál megoldást a helyzet orvoslására, hiszen azt a választ kaptuk, hogy a munkaügyi és a pénzügyminisztérium is elismeri, hogy módosítani kell a költségstandardokat, és jelenleg ezen dolgoznak. Az alkotmányos jogokat figyelembe véve is kötelessége a kormánynak, hogy fenntartsa a szociális hálót – fejtette ki Borboly Csaba.

A témában megjelent korábbi cikkeink az előállt helyzetről az alábbi hivatkozásokon olvashatók:

http://hargitamegye.ro/hirek/holnap-rendkivuli-tanacsulesen-dont-a-hargita-megyei-testulet-a-gyermekvedelmi-igazgatosag-koltsegvetesenek-kiegesziteserol.html

http://hargitamegye.ro/hirek/hargita-megye-tanacsa-kiegesziti-a-szocialis-es-gyerekvedelmi-vezerigazgatosag-koltsegveteset.html

http://www.hargitamegye.ro/hirek/borboly-csaba-nem-a-nehez-helyzetben-levo-gyerekeken-es-felnotteken-kell-sporolni.html

http://hargitamegye.ro/hirek/tuntettek-a-szocialis-es-gyerekvedelmi-vezerigazgatosag-alkalmazottai-csikszeredaban.html

Kiépítik a Mária-út elnevezésű zarándokútvonal utolsó száz kilométerét, ennek támogatására 13 700 lejt szavazott meg a döntéshozó testület. Hargita Megye Tanácsa részt vett a vallási kulturális értékek összekapcsolására irányuló Recultivatur európai uniós projektben, és az ennek keretében vállalt ötéves fenntarthatóság érdekében kiépítik a Mária-út Parajd–Zetelaka–Szentegyháza–Csíkszereda szakaszát, majd a korszerűsítést Gyergyó térségében folytatják, ismertette a terv részleteit Molnár Sándor, a Mária-út erdélyi koordinátora. Ebből a finanszírozásból az út kiépítése mellett 15 információs táblát helyeznek ki a települések mellett, illetve pecséteket, okleveleket szereznek be, amelyek szükségesek az úton levő zarándokok nyilvántartásához, illetve jutalmazásához.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.