fbpx

Melyik megyei besorolású út felújításának kellene leghamarabb nekifogni?

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a közösségi oldalon kéri ki a lakosság véleményét azzal kapcsolatban, hogy térségenként mely út helyzete a legégetőbb probléma. Rangsorolhatják, melyik út felújításával vagy a felújítás terveztetésével kellene mielőbb foglalkozni. Hargita Megye Tanácsa idei prioritásának az utak építését határozta meg, amelyre 100 millió lejt költenének, ez az összeg többszöröse az előző években erre a célra elköltött összegekhez képest. Emellett a Regionális Operatív Programban pályázni készülnek uniós forrásokra a 131, 133, 137A jelzésű (Udvarhelyszék), a 128-as (Gyergyó-térség), valamint a 125-ös (Csíkszék) út korszerűsítésére.

A megyei tanács beruházási vezérigazgatósága összesítést végzett a korábbi dossziék alapján, és ezekből egy valós átlagárat számított ki. Így a korábbi ötezer lejes becsült ár helyett most közel 12 ezer lej értékben hirdetik meg az utak terveztetését, amelyre a remények szerint helyi cégek is jelentkeznek majd az elkövetkezőkben.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsa elnökének bízik abban, hogy ezek a lépések hozzájárulnak ahhoz, hogy a helyi cégek is érdekeltek legyenek a megyei besorolású utak építésében, és egyre ritkábban álljon elő olyan helyzet, hogy a közbeszerzésekre többszöri meghirdetés után sem találnak jelentkezőt. A megyeelnök a konzultáció kapcsán megjegyezte: a megyei utak felújítása pénz és humánerőforrás-kapacitás függvénye, kevés az ezzel foglalkozó munkatárs a megyei tanácsnál, ezért nagyon fontos a visszajelzés a lakosság részéről.

Csíkszereda, 2017. január 23.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.