fbpx

Iskola másként program idén még színesebben

Hargita Megye Tanácsa és alintézményei már év elején összesítették, hogy tavasszal az Iskola másként program keretében mivel várják a látogatókat. Ezzel kapcsolatban a megyei tanács megkeresi az iskolákat a tanfelügyelőségen keresztül annak érdekében, hogy már most induljon el a szervezési munka, annak érdekében, hogy majd a program során minél tartalmasabb és tanulságosabb látogatásokat szervezhessenek a diákoknak. Ettől a tanévtől a tanintézetek szabadon szervezhetik meg a programot a szaktárca által javasolt időszakokban, így elkerülhető az előző évek zsúfoltsága, amikor egy-egy intézmény naponta több iskola diákjait is fogadta.

Az alintézmények ajánlatai között találunk néprajzi kiállításokat, kézműves foglalkozásokat, népi mesterségeket, hangszerek ismertetését célzó tevékenységeket. A Hargita Kiadó a szerkesztőségi munkát népszerűsítené idén is, így júniusban négy-öt diákkal szeretne együtt dolgozni. A Kájoni János Megyei Könyvtár az elemi iskolásoknak és a gimnazistáknak is készül programokkal. A Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálat tevékenysége bemutatása mellett az iskolák kérésére kirándulásokat is szerveznek. A Hargita Megyei Kulturális Központ pályaorientáció és önkéntesség témában várja a középiskolásokat. A Hargita Megyéért Egyesület a diákokat az illető iskola környékén fellelhető székely kapukkal ismertetné meg. A megyei tanács Fejlesztési Ügynöksége pedig gyárlátogatásokat szervez a diákoknak, valamint az ügynökség munkatársai az osztályfőnöki órákra is ellátogatnának intézmények szakembereit vagy sikeresen vállalkozó fiatalokat hívva magukkal. Mindezek mellett a Megyeháza Galéria is várja látogatóit a hét bármely napján, hétköznap 8–12 óra között tárlatvezetés is igényelhető.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke pozitívan értékelte a miniszteri rendeletet, amely alapján ettől a tanévtől szabadon szervezhetik meg a tanintézetek az Iskola másként programot, hiszen így több lehetőség kínálkozik a diákok számára, hogy még jobban megismerjék a körülöttük működő intézményeket. Ugyanakkor fontosnak tartja, hogy a látogatásoknak legyen tartalmuk, és a középiskolás diákok minél jobban megismerjék a szakuknak megfelelő lehetőségeket a megyében.

Hargita Megye Tanácsa és alintézményeink az év bármely időszakában várják az érdeklődőket – tette hozzá a megyeelnök.

Hargita Megye Tanácsa alintézményeinek listája az intézmény honlapn érhető el.

A megyei tanács gyakornokokat is rendszeresen fogad egész évben, akik az intézmény munkáját segítve betekinthetnek annak munkájába.

A megyeháza-látogatásokon tavaly készült fotókat az alábbi linken tekinthetik meg:

https://www.facebook.com/hargitamegye/photos/?tab=album&album_id=1179364205420649

Csíkszereda, 2017. január 23.

 893 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás