fbpx

Mi a prioritás Gyergyószentmiklóson? A fesztivál vagy a terelőút?

Hargita Megye Tanácsának elnöke kérte a gyergyószentmiklósi terelőút jelenlegi helyzetének kivizsgálását

A gyergyószentmiklósi terelőút megépítését már több évvel ezelőtt javasolta Hargita Megye Tanácsa. 2022-ben az önkormányzattal való közös együttműködésnek köszönhetően aláírták a társulási szerződést a beruházás közös megvalósítása érdekében.

A SEAP elektronikus közbeszerzési platformon megjelent a kiírás, amely a DN12-es jelzésű és a vasútállomás közötti útszakasz megépítéséről szól, az ajánlatokat augusztus 7.-én, 15 óráig lehet elküldeni.

https://www.e-licitatie.ro/pub/notices/simplified-notice/v2/view/100188512

A projekt révén új út épül, amely összeköti az Állomás utcát és a DN12-es utat, valamint a Gyergyószentmiklóson áthaladó körgyűrű egy szakaszát képezi, majd az ország északi és déli részét összekötő Maroshévíz-Csíkszereda és az ország északi és nyugati részét összekötő Maroshévíz-Parajd közlekedési útvonalon.

Tekintettel arra, hogy a beruházást Hargita Megye Tanácsa a Gyergyószentmiklósi Önkormányzattal közösen fogja megvalósítani, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, július 13-án a közérdekű információkhoz való szabad hozzáférésről szóló 544/2001-es számú törvény értelmében kérte a Gyergyószentmiklósi Önkormányzatot, hogy a helyi tanácsosok által benyújtott, a beruházás céljára – a Gyergyószentmiklósi terelőútra – vonatkozó érdemi módosító indítványról adjon tájékoztatást.

A kapott információk szerint idén, július 11-én nyújtottak be érdemi módosító indítványt, amelyben az elkerülő út építéséhez szükséges telekvásárlás költségvetésének csökkentését kérik, annak érdekében, hogy azt az Egyfeszt Multikulturális Fesztivál megszervezésére fordítsák.

Ezzel kapcsolatban Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke hangsúlyozta, hogy mivel közös beruházásról van szó, amelyre társulási szerződést írtak alá és a beruházás fontos a gyergyószentmiklósi térség számára, bízik abban, hogy az érdemi módosító indítványt benyújtó tanácsos visszavonja azt és a beruházás pedig sikeresen megvalósulhat.

A megyeelnök ugyanakkor megköszönte Csergő Tibor András polgármester elszántságát. A beruházás körül kialakult helyzet tisztázása érdekében kivizsgálásra küldi Hargita Megye Tanácsa ellenőrző testületi irodájának munkatársait.

 

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.