fbpx

Csíkszeredai Kórháznapok: Egy Sikeres Rendezvénysorozat a Fejlődő Egészségügyért

Az idei év június 29-e és július 2-a között, immár hetedik alkalommal került megrendezésre a Csíkszeredai Kórháznapok. A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház által szervezett esemény a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemmel, a Hargita Megyei Orvosi Kollégiummal, az Asszisztensek Rendjének Hargita megyei szervezetével, Hargita Megye Tanácsával és a Csíkszereda Városházával közösen valósult meg. A rendezvényen közel száz tudományos előadás hangzott el orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek, pszichiáterek, pszichológusok és asszisztensek részére.

A Csíkszeredai Kórháznapok célja, hogy továbbképzési lehetőséget biztosítson a szakemberek számára, ugyanakkor nagy hangsúlyt fektet a kapcsolatépítésre és az ismerkedésre is. Az esemény fontos alkalom arra, hogy a városból és más egyetemi központokból érkező szakemberek megismerkedjenek egymással, tapasztalatokat cseréljenek, és építsék szakmai hálózataikat. A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen számos tudományos és továbbképző előadás hangzott el. A résztvevők betekintést nyerhettek a kórházi munka folyamataiba, megismerhették a belső kórházi fertőzéseket megelőző egység munkáját, és megtudhatták, hogyan látják az asszisztensek saját szerepüket a gyógyításban. Emellett lehetőség nyílt az intervencionális kardiológiai központ működésének megismerésére is. A résztvevőknek lehetőségük volt tesztelni a szakmai ismereteiket egy kvízjáték formájában, amelyet idén először vezettek be.

A Kórháznapok dijátadó ünnepsége során mint megyei elnök, kifejeztem tiszteletemet és elismerésemet a nyugdíjas orvosok iránt, akik éveken keresztül szolgálták a megyét és az egészségügyi rendszert. Ők olyan hősök voltak, akik elkötelezetten és áldozatosan végezték munkájukat, és hozzájárultak a közösség egészségének megőrzéséhez és javításához. A nyugdíjas orvosok hatalmas tapasztalattal és tudással rendelkeztek, amelyet évtizedek alatt szereztek. Az általuk nyújtott orvosi ellátás nemcsak a betegekre volt mély hatással, hanem inspirációt és megbecsülést is jelentett a jövő generációi számára. Ezért kiemelten fontosnak tartottam, hogy kiemeljük és megünnepeljük azokat a nyugdíjas orvosokat, akik hosszú és kiváló szolgálatot nyújtottak. A Csíkszeredai Kórháznapokat szakmai továbbképző rendezvényként is elismerik, és a résztvevő orvosok és asszisztensek képzési kreditpontokat is kapnak érte. A rendezvény része Hargita Megye Tanácsa által támogatott kezdeményezések sorozatának is, melyek célja a megyei sürgősségi kórház fejlődésének elősegítése. A támogatás infrastrukturális fejlesztésekre és modern eszközök beszerzésére irányult, ezáltal a kórház képes volt javítani a betegellátás színvonalát és fejlődni. A Hargita Megye Tanácsa kiemelt figyelmet fordít az egészségügyi infrastruktúra fejlesztésére, elismerve annak fontosságát, hogy a kórház magas színvonalú ellátást nyújtson a betegek számára. A Kórháznapok lehetőséget teremtenek a helyi közösség számára is, hogy támogassák és elismerjék az egészségügyi dolgozók munkáját, valamint részesei legyenek az egészségügyi szolgáltatások fejlődésének és előrehaladásának. Ezáltal erősödik a közösségi összetartás és támogatás, míg a kórház dolgozói elismerést kapnak mindennapi szolgálatukért. A Hargita Megye Tanácsa büszke arra, hogy támogathatja és elősegítheti a megyei sürgősségi kórház fejlődését, és továbbra is elkötelezett az egészségügyi infrastruktúra javítása és a helyi közösség egészségének előmozdítása iránt.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.