fbpx

Minden Hargita megyei gyermek sajátítsa el az alapvető természeti ismerteket!

Kuvik Erdei Iskola 200 gyermekkel: a természet szeretete és a felelőségteljes életvitel gyerekkorban kezdődik

Hargita Megye Tanácsa és a Vámszer Géza Művészeti Népiskola közös programjaként működő Kuvik Erdei Iskola program évről-évre nagy népszerűségnek örvend.  Az elmúlt években közel kétezer fiatal vett részt a programjaikban, ugyanakkor idén a csíkszeredai iskolák pedagógusainak felkéréseire is szerveztek programokat.

Két csíkszeredai iskola e heti Iskola másként programjait a Kuvik Erdei Iskola biztosítja, 200 gyermek részvételével, akik a Hargita megyei hegyimentők bemutatóiba is bekapcsolódhatnak, e mellett betekintést nyerhetnek a nemezelés, a gyógynövényismeret és más kézműves tevékenységek világába is.

 

A helyszíni tevékenységről készült élő bejelentkezés elérhető itt: https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/727943542487265

 

A Kuvik Erdei Iskola programkínálata folyamatosan várja az iskolák és pedagógusok jelentkezését is, a Kuvik Erdei Iskola Facebook oldalán: https://www.facebook.com/kuvikerdeiiskola , az [email protected] címen,  vagy az alábbi telefonszámon: 0266310884.

 

Borboly Csaba kiemelte, hogy céljuk az, hogy minden általános iskolás diák elsajátítsa az alapvető ismereteket a természetről, mindemellett barangolják be a helyi tájakat és szeressék meg azt a helyet, ahol élnek.

Minden pedagógust arra biztatok, hogy bátran vegye fel a kapcsolatot a Vámszer Géza Művészeti Népiskolával, vagy az Erdei Iskolával és szervezzenek olyan programokat a diákoknak, amelyek által jobban megismerhetik az otthonukat körülölelő természetet.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.