fbpx

Minden Hargita megyei településen biztosított a diákok szállítása

Újabb iskolabuszok érkeznek Hargita megyébe a Fejlesztési Minisztérium országos projektje keretében, így a megye minden településén biztosított a diákok szállítása. Hargita Megye Tanácsa továbbította a minisztériumnak a tanintézetek kérelmét, az igénylők listáját egyeztetve a tanfelügyelőséggel. A kérelmek elbírálását követően összesen 11 iskolabusz érkezik a megyébe, első körben 7-et adnak át július 23-án – Kápolnás, Csíkkarcfalva, Kozmás, Gyimesfelsőlok, Csíkmadaras, Csíkszentmárton és Siménfalva községeknek -, a következő 4-et október–december időszakban kapják meg az igénylők – Holló, Felsőboldogfalva, Csíkszentmihály és Zetelaka községek.

– Örömmel vettük tudomásul, hogy újabb iskolabuszokat kap a megye, és a térség elszigetelt településein is biztosított a diákok szállítása a tanintézetekbe, hiszen mindannyiunknak fontos, hogy gyerekeink taníttatását biztosítani tudjuk. A megyei tanácsnál évek óta dolgozunk azon, hogy felzárkóztassuk az elszigetelt településeket, élhető körülményeket teremtsünk, erre irányul a Kisfalu-programunk is  – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Egyes oktatási intézményeknek a gyereklétszám miatt további járművekre van szükségük, a megyei tanács az elkövetkezőkben is továbbítja a tanintézetek igényeit a minisztérium felé.

Csíkszereda, 2014. július 17.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.