fbpx

Mindenhol elismerik az önkéntes tűzoltók munkáját

Falunapot tartottak Ülkén a hétvégén, augusztus 13-án, a rendezvényen főszerepet kaptak a település önkéntes tűzoltói, akik átvehették azokat a védőruhákat, amelyeket a megyei tanács tűzoltóknak szóló programján kapott támogatásból vásároltak.

A támogató intézményt Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke képviselte, aki elmondta, jó látni, hogy a településen van előrelépés, és hogy a községben elismerik az önkéntes tűzoltók tevékenységét, ellenkező esetben nem bővülne a csapat újabb tagokkal. Kifejtette, a tűzoltók azok, akik biztonságot biztosítanak, biztonság nélkül pedig nem lehet elérni a területi autonómia megvalósítását, tehát tevékenységük is ebben teljesedik ki, hogy a közösség tagjai számíthatnak rájuk. A megyei tanács pályázata útján igyekszik minél több védőruha beszerzéséhez hozzájárulni, hogy a tűzoltók is biztonságban haza térhessenek családjaikhoz minden bevetés után. Továbbá arról beszélt, hogy a jogszabályok megváltoztatására lenne szükség, hogy a visszaosztott pénzekből az önkéntes tűzoltók is részesüljenek, és ne a felújításokra szánt pénzekből kelljen erre a célra csoportosítani, valamint hogy vissza kellene vezetni az adókedvezmény biztosítását számukra.

A tűzoltókat a helyi polgármester, Bálint Elemér is köszöntötte, aki egy tizennégy évvel korábbi történetre emlékezett vissza, amikor vásároltak egy élelmiszer szállító autót és azt alakították át tűzoltóautónak elkezdve az önkéntes tűzoltóságot a településen. Azóta kilenc bevethető járművel rendelkeznek, és az önkéntes tűzoltók száma 160-ra emelkedett, ami nagy haladást és dicsőséget jelent a községnek. Hozzátette, a tűzoltó csapat felkészült kell legyen és naprakész felszerelésekkel kell rendelkezzenek, mert ők azok az emberek, akik biztosítják a község lakóinak és javaiknak biztonságát.

A helyszínen készült felvétel megtekinthető a következő linken: https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1353996234647756/.

Csíkszereda, 2017. augusztus 13.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.