fbpx

Modern termékek kiállítása a Megyeháza Galériában

Kortárs designtermékekből nyílt kiállítás a csíkszeredai Megyeháza Galériában március 14-én. A fiatal formatervezők kezdeményezése eltér az általános képzőművészeti tárlatok világától, továbbá hosszú távú tervük, hogy bemutassák társaiknak, itthon is ki lehet bontakozni és megvalósítani bármilyen tervet.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke üzenetében gratulált a fiataloknak kreativitásukhoz, törekvésükhöz annak érdekében, hogy létrehozzanak egy olyan közeget, amelyben alkotni tudnak. Örömét fejezte ki, hogy mindezt itthon teszik, mint fogalmazott, ezzel nemcsak szüleiknek szereznek örömet, hanem annak a közösségnek is, amelynek tagjai. Végül Hargita Megye Tanácsa támogatásáról biztosította a fiatal szakembereket.

Egyedi alumínium és betonötvözetből készült nyakláncokkal, medálokkal és órákkal érkezett a kiállításra Burján Zsolt designer. Elsősorban mindenki magát kell megtalálja az alkotásban, majd befogadja a piac. Ha valaki megtalálja a saját hangját, olyan alkotás születik, ami felkelti az érdeklődést, vallja Burján Zsolt. A termékeket Európa szerte reklámozzák, ebben egymást segítik, mondta. Ha többen állítanak ki együtt, igazából egymás munkáit is eladják a globális piacon, tette hozzá a designer.

Láthatók bútorok, eszközök, amelyek a fa újrahasznosításával készültek. Helyi környezetben és webáruházban értékesítik a termékeket, amelyek építkezések alkalmával megmaradt faanyagból készülnek, számolt be Szász István.

A kiállításon Miklós Kata, Csiby Zsolt, Szász István, Molnár Zsolt, Csiszér Attila, Burján Zsolt designerek munkái láthatók, amely március 27-ig látogatható.

A kiállításon készült fotók itt tekinthetők meg:

Csíkszereda, 2019. március 15.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.