fbpx

Nagy családként ünnepeltek Hargita Megye Tanácsánál

Hargita Megye Tanácsa, az előző sokéves hagyománynak megfelelően, 2013-ban is megszervezte a Családok karácsonya című egész napos rendezvénysorozatot. Idén több mint félezer gyerek és felnőtt kapcsolódott be a Családok karácsonya rendezvénysorozat programjaiba a megyeháza előterében és földszinti termeiben.

December 2–22. között Hargita Megye Tanácsa és alintézményei, partnerszervezetekkel együtt számos karácsonyváró programot szerveznek megyeszerte a Karácsony Hargita megyében rendezvénysorozat keretében. A változatos programkínálat egyik színfoltja a vasárnapi találkozó volt, ahol a szervezők igyekeztek a részt vevő családok apraját-nagyját ráhangolni a közelgő ünnepekre.

Déli 12 órától a márványteremben karácsonyfadísz-készítésre, valamint Karácsony a családban címmel rajzversenyre jelentkezhettek a gyerekek, ezzel egy időben gyertyakészítésre is lehetőség nyílt. A Csíki Anyák Egyesületének jóvoltából bábelőadást tekinthettek meg a gyerekek. Ezt követően nyolc csapat vállalkozott arra, hogy az általuk készített díszekkel felöltöztessék a megyeháza előcsarnokában felállított fenyőfákat.

14 órától az ünnepre való ráhangolódást segítő elmélkedést tartott Darvas-Kozma József címzetes esperes-plébános, aki a család fontosságáról szólt elsősorban a gyerekek nyelvén. Mint elmondta, karácsonykor a kis Jézus is családba született bele, a család biztonságot és szeretetet nyújt a gyerekeknek.

Az ünnepi gondolatok után a családok kalácsának felszeletelésére került sor, majd a rendezvénybe bekapcsolódó Borboly Csaba megyeitanács-elnök osztotta meg alkalmi gondolatait és jókívánságait a jelenlévőkkel. Köszönetét fejezte ki a partnereknek, akikkel közösen a Családprogramot az idei évben is meg tudták valósítani, bizalmát fejezte ki, hogy a jövő évben is sikerül folytatni ezt a programot. „Azt gondolom, hogy a világon a legfontosabb dolog, hogy van egy családunk, azt meg kell becsülnünk és mindent meg kell tennünk értük” – emelte ki beszédében Borboly Csaba. „Sokszor egy-egy mosoly képes mindent helyrehozni. Egy felgyorsult és válságos világban az igazi értékek otthon vannak, ezért figyeljünk oda rájuk!” – kérte a hallgatóságtól a tanácselnök.

A délutáni órákban lehetőség adódott karácsonyivers elszavalására és karácsonyidal éneklésre, a legügyesebbeket díjban is részesítették. Emellett újabb dalokat is tanulhattak a gyerekek Ádám Katalin közreműködésével. A találkozó a Mesehetes együttes karácsonyi koncertjével ért véget.

A rendezvény ideje alatt a szervezők vajas kenyérrel, teával, mézes pogácsával, vattacukorral, arcfestéssel és zenével gondoskodtak a jó hangulatról.

Az élményekben gazdag napról fotógalériát tekinthetnek meg a Családprogram közösségi oldalán (https://www.facebook.com/media/set/?set=a.588136607908967.1073741828.174412345948064)

Csíkszereda, 2013. december 15.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.