fbpx

Nem jelentkeznek a cégek a kissolymosi utat átszelő nagykapacitású gázvezetékek védelmének megépítésére

Ismételten meghirdette  Hargita Megye Tanácsa a közbeszerzést az  elektronikus közbeszerzési honlapon (SEAP) azon védelem megtervezésére és megépítésére, amelyek a Kissolymost Székelykeresztúrral összekötő 134A jelzésű megyei út felújításánál szükségesek, a nagy nyomású gázvezetékek védelmére több helyen is. A közbeszerzés a következő számmal jelent meg a SEAP-on: 398892/16.01.2017., jelentkezési határidő: 2017. február 3. 15 óra.

Mint arról már korábban hírt adtunk a Transgaz utólagosan megtiltotta az építkezést azon a részeken, amelyeket átszel a nagynyomású Erdély gázvezeték, ezért a megyei tanács határozata értelmében elkülönítették a szükséges összeget a védőcsövek beszerzésére. A legutóbbi ajánlattevés határidejéig egyetlen jelentkező sem akadt.

A közbeszerzés kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, már második alkalommal hirdetik meg emelt árral, elküldték az összes cégnek, akik rendelkeznek a munkálatokhoz szükséges engedéllyel. Hozzátette kéri Keresztúr és Románandrásfalva polgármesterének is a segítségét, hogy legyen ajánlattevő, mert tavasszal ahogy felmelegedik az időjárás kiadják a parancsot az aszfaltréteg elkészítésére, előtte azonban meg kell legyen az említett védőcsövek megvásárlása, amelyek szükségesek a nagy nyomású gázvezetékek védelmére.

A kissolymosi eltérőtől a halastavakig tartó szakasz korszerűsítése az egyik legjelentősebb munkálat, amelyet Hargita Megye Tanácsa kivitelez. A teljes beruházás becsült értéke több mint 14 millió lej.

Csíkszereda, 2017. január 18.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.