fbpx

Nemzeti összefogásra van szükség az elemi iskolások érdekében

– A magyar nemzetnek van múltja és jövője. A magyar nemzet egy hitében erős nemzet, ahogy ezt számtalanszor bizonyította a történelem során. Mindig összefogunk a bajban és ha szükséges harcolunk sajátos érdekeink érvényesítéséért – hangsúlyozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a Tatárdombi megemlékezésen tartott köszöntőbeszédében szeptember 8-án.

– Minden múltbéli példában ott van a közös hit, az összefogás és a szeretet. Láthatjuk, hogy most újra beárnyékolódnak az tanévkezdés napjai olyan rossz döntések miatt, melyek megnehezíthetik az elemi osztályos gyerekeink mindennapjait a román nyelv-tanulás ügyében és a pedagógusaink számára is bizonytalanságot hoznak a hétköznapokba – emelte ki a megyeelnök és a tatárjárások idején tanúsított összefogásra buzdította az egybegyűlteket a kisiskolások érdekeinek érvényesítése  érdekében.

– Arra kérem a szülőket, a tanítókat, az 5-8. osztályok románszakos tanárait, hogy adjanak hangot az elégedetlenségnek.
Nem lehet minket megfosztani attól, hogy ennek az országnak az adófizető állampolgáraiként egyforma bánásmódban részesüljünk és nem lehet diákjainktól elvenni a sikeres érettségi és karrier lehetőségét.
Elemi érdekünk, hogy az itthon felnövő nemzedék itthon is tudjon elhelyezkedni – hangsúlyozta Borboly Csaba.

tatar1

– Az iskolaév elején évről-évre összegyűlünk, hogy imádságos szeretettel készüljünk a hosszú tanévre, hogy tudatosítjuk magunkban, hogy bármennyi nehézség is van előttünk, mi együtt, egymás kezét fogva, Isten gondviselő szeretetében bízva képesek vagyunk legyőzni minden akadályt – mondta Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes.

Csíkszereda, 2018. szeptember 9.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.