fbpx

Tűzoltó felszereléseket adtak át Székelyvarságon

– Nincs az a fejlődés egy községben, amit ne lehetne tovább tetézni és nincs annyi pályázat, amit elegendő lenne megpályázni – nyitotta meg köszöntőbeszédét Tamás Ernő, Székelyvarság polgármestere a község Tűzoltó Házánál tartott átadáson szeptember 9-én.

A polgármester köszönetet mondott a közbirtokosságnak az állandó együttműködésért, illetve Hargita Megye Tanácsának kilencezer-száz lejes hozzájárulásáért is, melyet pályázati úton nyertek el a megyei önkormányzat Önkéntes Tűzoltó Egyesületek Támogatási Programjának keretében.

székelyvarság2

– Nekünk kell megtennünk az első lépéseket, míg a törvény ki nem teljesíti jogszabályok révén, hisz az önerőből való fejlődés és gyarapodás jelenti az autonómia alapjait – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és hozzátette.

A megyeelnök elmondta, Székelyvarság megyeszinten kiemelkedő az önszerveződés tekintetében is, hiszen kevés olyan település van, ahol a községvezetés ilyen összhangban dolgozik együtt mind a közbirtokossággal, mind az egyházzal.

székelyvarság3

– Nekem is erőt ad a munkámhoz, mikor egy ilyen, hitében erős faluközösséget látok, melyet a bizalom, a tudatosság és a tenni akarás vezérel – emelte ki Borboly Csaba és hangsúlyozta, bízik abban, hogy Székelyvarság jópéldája ragadós lesz megyeszerte.

A helyszínen készült videó itt tekinthető meg.

Csíkszereda, 2019. szeptember 9.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.