fbpx

Nemzetközi kutyaszánhúzó verseny Gyergyócsomafalván

Kutyaszánhúzó versenyt szervezett Gyergyócsomafalván január 11-12-én Kiss Attila csomafalvi születésű plébános a Snow Park területén, Hargita Megye Tanácsa Hegyi és Barlangimentő Közszolgálata támogatásával. A versenyre a hazai kutyaszánhúzók mellett Bulgáriából és Magyarországról is érkeztek résztvevők, köztük az Euróba-bajnok Hering Tamás.

A kedvezőtlen hóviszonyok miatt az eredeti elképzelésekhez képest rövidebb távon szervezték meg a versenyt, azonban ez nem befolyásolta a látogatók érdeklődését, illetve a résztvevők versenyszellemét. A versenyre 22 csapat nevezett be, 2-es, 4-es, 6-os és 8-as fogatokkal.

Kiss Attila, a Beszterce megyei Óradna plébánosának szívügye a kutyafogathajtás, elmondta, régóta tervezi a verseny megszervezését, és Csomafalván talált támogatókra a jelentős költségvetésű esemény szervezéséhez.

Az eseményre kilátogatott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki kifejtette, minden olyan eseményt támogatnak, amely hozzájárul Székelyföld turisztikai potenciáljának növeléséhez, ugyanakkor örömét fejezte ki, amiért gyerekkora helyszínén egyre bővül a  minőségi téli szórakozási lehetőségek sora.

A versenynek a Nagy János által működtetett Snow Park (http://www.snowparkciumani.ro) adott otthont.

Csíkszereda, 2014. január 11.

 1,063 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás