fbpx

Nemzetközi Töltöttkáposzta Fesztivál Parajdon

Idén 22. alkalommal tartották meg a Nemzetközi Töltöttkáposzta Fesztivált Parajdon a hétvégén. A rendezvény fővédnöke Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke volt, aki beszédében hangsúlyozta, megtisztelő a felkérés, mert egy olyan eseményen vehet részt, amely a székelység számára az identitásőrzésben, a vendégszeretet bemutatásában az élen jár.

A székely népre jellemző kitartás egyik bizonyítéka ez a fesztivál, hisz kitartás kellett ahhoz, hogy a rendezvény megérje 22. kiadását, mondta beszédében Borboly Csaba. A rendezvény nélkül a székely nép szegényebb lenne, hiszen a parajdi töltöttkáposzta fesztivál országhatárokon túl is ismert, amelyre nagyon sok vendég érkezik a Kárpátokon túlról, tette hozzá. A megyeelnök gratulált a községnek és Bokor Sándor polgármesternek, hogy összetartással évről évre megtartották a rendezvényt, a kedvezőtlen időjárás vagy akár az anyagi nehézségek ellenére is. Úgy fogalmazott: megtisztelő a felkérés és egy olyan rendezvény fővédnökének lenni, amely a székelység számára az identitásőrzésben, a vendégszeretet bemutatásában az élen jár.

A fesztiválon beszédett mondott dr. Verestóy Attila szenátor és Bokor Sándor polgármester is, illetve jelen voltak Bende Sándor és Sebestyén Csaba képviselők.

Ez alkalommal Borboly Csaba Dónát Lászlóval, a helyi vadásztársulat vezetőjével a medvepopuláció növekedéséről beszélt. A beszélgetés megtekinthető a megyeelnök közösségi oldalán: https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1386225291424850

Csíkszereda, 2017. szeptember 24.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.