fbpx

Nyárra elkészülnek a büdösfürdői út hátramaradt szakaszának felújításával

Közel négy kilométeres szakasz maradt aszfaltozatlanul a Büdösfürdőre vezető 123D jelzésű megyei úton, ám már nem sokáig: április 18-án, kedden délelőtt kézbesítette a munkálatkezdési parancsot Hargita Megye Tanácsa a kivitelezőnek a helyszínen, az aszfaltszőnyeg végénél. A hivatalos terepátadás másnapján, szerdán a helyszínre viszik a munkagépeket. Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke elmondta, hogy sok éve megfogalmazott lakossági igény nyomán sikerül folytatni az út felújítását, hiszen több mint ezer hétvégi ház van Büdösfürdőn, és sokan már nemcsak a hétvégéket, hanem hosszabb időt töltenek ott.

– Amikor visszavettem az utak felújításának hatáskörét, szinte a nulláról kellett kezdeni ennek az útnak a felújítását. Majdnem elvesztettük az erre megszerzett kormánypénzt, de sikerült megmenteni. Az utolsó szakasz elkészülte után a szentkirályi eltérőtől a településig végig aszfalton lehet közlekedni elméletileg augusztustól, a kivitelezőnek ugyanis 120 nap áll rendelkezésére, de remélem, hamarabb elkészül vele – nyilatkozta a helyszínen az elöljáró, aki a lakosság megértését kérte a felújítás során történő útlezárásokért, és kérte, hogy a kapubejáratok ügyében is jelezzék, ha probléma van. A konzultációhoz tanulmányozhatják a vonatkozó dokumentumokat a http://hargitamegye.ro/hargita-megye-tanacsa/kozerdeku-informaciok/kozerdeku-hirdetesek.html honlapon.

Tavaly közel hat kilométeres szakaszra került aszfalt, az ideivel összesen tehát csaknem tíz kilométert sikerül felújítani.

A helyszínen készült videó megtekinthető itt:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1249492518431462/

Csíkszereda, 2017. április 18.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.