fbpx

Területcsere ellenszolgáltatás nélkül?

– Csíkszereda és a környező települések is megérdemlik, hogy rendelkezésre bocsássanak egy területet közösségi cél érdekében – véli Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a Nagy István Művészeti Szakközépiskola és a művelődési ház közti terület kapcsán, amelyet Hargita Megye Tanácsa átadna a város önkormányzatának, hogy az multifunkcionális létesítményt építsen. A megyei tanács elnöke szeretné, ha a megye több más településének való vagyonátadáshoz hasonlóan ez esetben sem kellene cserébe kérniük semmit. Erről konzultációt indított Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/groups/641571599341625/permalink/801764106655706/), és a szavazás, valamint a hozzászólások azt mutatják, hogy a válaszadók túlnyomó többsége szerint Hargita Megye Tanácsának ellenszolgáltatás nélkül kellene átadnia a területet Csíkszereda önkormányzatának, ezáltal segítve az ügy előrehaladását, hiszen jogi akadályok miatt egy régóta kihasználatlan területről van szó. Mindössze hatan válaszolták azt, hogy a megyei tanács is kapjon cserébe ingatlant.
– A fentiek figyelembevételével folytatjuk az ügy rendezését, megkeresve a legjobb megoldást a cserére – jelentette ki a megyei tanács elnöke.
A konzultáció kiértékelése megtekinthető itt: http://elemzo.hargitamegye.ro/konzultacio-egy-csikszeredai-teruletcsere-kapcsan/

Csíkszereda, 2017. április 18.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.