fbpx

Nyergestető üzenete: kitartás, összefogás és megmaradás

A 169 éve lezajlott nyergestetői csata hőseire emlékeztek július 29-én. A több száz résztvevővel közösen emlékezett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsa elnöke, Szántó László, Csíkkozmás polgármestere, Korodi Attila, az RMDSZ Képviselőházi frakciójának vezetője, Zalai Mihály, Békés Megye Közgyűlésének elnöke, Tóth László, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának főkonzulja, Becze István megyei tanácsos, Gergely András, Csíkszentmárton polgármestere, Kozma István, Csíkszentsimon polgármestere, valamint Csibi Attila Zoltán, Erdőszentgyörgy polgármestere és Fülöp László Zsolt, Szováta polgármestere. A rendezvényre lovon érkezett Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Kolozsvári Tibor megyei tanácsos kíséretében. A megemlékezés első pontjaként átadták a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával felújított parkolót, valamint Potápi Árpád János és Szántó László leleplezte ennek emléktábláját.

Nyergesteto_megemlekezes_1

A megemlékezésen Szántó László megnyitóbeszéde után, Potápi Árpád János, Korodi Attila és Borboly Csaba mondott ünnepi beszédet. Bilibók Géza tusnádfürdői plébános vezetésével hangzott el a közös ima, majd a csíkkozmási Bojzás Néptáncegyüttes ünnepi műsora után koszorúzásra került sor.

„Sokszor érezzük, hogy számtalan akadály kell leküzdenünk, s ehhez a munkához olykor szükségünk van arra, hogy újból és újból hitet merítsünk. Ezért kell emlékezzünk hőseinkre, akiknek kitartása és összefogása mindannyiunk számára követendő kell legyen. És az, hogy a megemlékezésen körünkben volt Potápi Árpád János államtitkár, Zalai Mihály Békés megyei elnök, de velünk voltak a marosszéki polgármesterek is, mind azt jelzi, hogy együvé tartozunk, és ennek az együvé tartozásnak egyre több, nemcsak szimbolikus, hanem tárgyi-anyagi jelét látjuk, tapasztaljuk. Köszönet érte. De köszönet illeti Szántó László polgármester urat, valamint a kozmási lakosokat és közbirtokosságot azért, hogy példás összefogással és lelkiismerettel törekednek arra, hogy ezen emlékhely egyre szebb és méltó lesz. Mert a mi hozzáállásunkon múlik elsősorban, hogy további 169 esztendő múlva is meglegyen ez az emlékhely, és legyen aki emlékezzen. Hitem szerint lesz, leszünk!” – nyilatkozta Borboly Csaba a megemlékezés után.

Az eseményről további fotók megtekinthetők az alábbi linken:

Csíkszereda, 2018. július 28.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.