fbpx

Nyolc pályakezdő fiatalnak biztosítunk álláslehetőséget

Hargita Megye Tanácsa fizetett gyakornoki programot hirdet

Nyolc fiatal jelentkezését várják Hargita Megye Tanácsának fizetett gyakornoki programjára, akik itthon kezdenék el szakmai pályafutásukat. Ez a program lehetőséget biztosít azoknak a fiataloknak, akik az egyetem elvégzése után itthon szeretnének boldogulni, akik az oktatási rendszerről a munkaerőpiacra való fokozatos átmenet lehetőségével élnének.

A jelenlegi kiírás szerint a vizsga letétele után 4 fiatalt alkalmaznak egyetemi záróvizsgával, 1 fiatalt, aki építészeti vagy urbanisztikai területen szerzett egyetemi diplomát és 3 olyan fiatalt, aki a kommunikáció területén szerzett egyetemi végzettséget.

Az Internship – fizetett gyakornoki program egymást követő 4 hónapot foglal magába, a munkaprogram legfeljebb heti 40 óra és napi 8 óra. A program idején a jelentkezők havi bérezésbe részesülnek. A gyakorlati idő munkarégiségnek és szakmai tapasztalatnak számít, valamint a program végén a gyakornokok egy bizonylatot is kapnak.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, várják a fiatalok jelentkezését, hiszen nem mindennapi lehetőség az, amit az Internship program nyújt.

– Aki részt vesz egy ilyen programban, az csak nyertesként kerülhet ki belőle. Olyan tapasztalatot szerezhetnek a fiatalok, amit akár a mi intézményünkben, akár más területen is tovább hasznosíthatnak, az itt eltöltött idő pedig munkatapasztalatnak minősül. Büszkék vagyunk rá, hogy Hargita Megye tanácsa ilyen lehetőséggel szolgálhat, hasonló program kialakítására biztatjuk a megye magánvállalkozóit is.

A programra azok az egyetemi záróvizsgával rendelkező fiatalok jelentkezhetnek, akiknek romániai állandó lakcímük van, és akik jelenleg nem aktívak a munkaerőpiacon, illetve nincs szakmai tapasztalatuk.

Az előző programból több fiatalt is alkalmaztak már a megyei tanácsnál, miután sikeresen versenyvizsgáztak a meghirdetett kezdő állásokra.

A kiírás részletei valamint a jelentkezéshez szükséges dokumentumok listáját az alábbi linken olvashatják: https://hargitamegye.ro/fizetett-gyakornoki-allasok/

A vizsga időpontja:

  1. augusztus 10., 12 óra: írásbeli vizsga
  2. augusztus 18., 10 óra: szóbeli vizsga

A vizsgához szükséges iratcsomó leadható 2023. augusztus 3-ig (is), a Humánerőforrás- és kommunikációs igazgatóság, Humánerőforrás-, személyzeti fejlesztési és képzési részlegén (Hargita megye, Csíkszereda, Szabadság tér 5., 126-os iroda,) 8.00-16.45 óra között, 2023. július 28. és augusztus 3. között.

Csíkszereda, 2023. július 31.

 

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.