fbpx

Hosszútávú tartós megoldást keresnek az Etéd-Maros megye határa közötti útszakasz megépítésére

Megoldásra van szükség a 135-ös megyei út Etéd és Maros megye határa közötti szakasza munkálatainak folytatására, erről egyeztettek augusztus 1-jén az illetékesek. Az eddig elvégzett munkálatok minőségével mindenki elégedett, ebben egyetértettek, ahol leszakadások vannak viszont, ideiglenes megoldásokra van szükség, amíg kitanulmányozzák, hogy hosszú távra milyen tartós megoldás kivitelezhető.

Mint kiderült, a tervező egy műszaki szakértő meglátásaira alapozta a véleményét, amit a műszaki szakértő nem hajlandó kiadni, és erre kötelezni sem lehet. A folytatás érdekében mindenki részéről, a tervező részéről is pozitív hozzáállásra van szükség, hogy meglegyen az a megoldás, ami jogilag is megállja a helyét, illetve plusz költséggel sem terheli a beruházást, ismertette a részleteket Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki megbeszélésen vett részt Bíró Barna Botonddal, a megyei tanács udvarhelyszéki alelnökével, Szilveszter Attilával, Etéd község polgármesterével, illetve Sinka Arnold és Márton Csaba megyei tanácsosokkal.

„A kivitelezés folyamatában egy sor kihívással szembesültünk, mint a talajmozgás, a leszakadások, nem beszélve a törvények rugalmatlanságáról. De törvényesen módosítottuk az anyagtételeket, és most a folytatásra keressük a megoldást, hogy ne legyen szükség kényszerleállásra” – hangsúlyozta Borboly Csaba.

Olyan mélységekben jelentek meg problémák, amelyek a törvények szerint nem képezték a tervezés részét. A folytatáshoz olyan megoldásra van szükség, amely sem anyagilag, sem jogilag nem sodorja veszélybe a beruházást. Ennek a részleteit tárgyalták meg az érintettek az augusztus 1-i megbeszélésen.

„Az áldatlan helyzet megoldására együttes erővel kell fellépni” – összegezte Hargita Megye Tanácsának elnöke. Majd hozzátette, elmúlt hétvégi látogatása során látta, hogy Siklód között szinte járhatatlan az út, illetve nagyon sok autó károsodik emiatt. Ennek kapcsán a megyeelnök elmondta, visszamegy a kivitelező, és kövezett útként jól járhatóvá teszi ezt a szakaszt.

Loading

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.