fbpx

Nyugdíjba vonul Hargita Megye Tanácsának főjegyzője

Rendkívüli tanácsülést tartott Hargita Megye Tanácsa testülete csütörtökön, február 21-én. Az ülés egyetlen napirendi pontjában mandátumot szavaztak a megyei tanács apparátusának egy alkalmazottjának a Hargita Víz Közösségek Közti Társulat közgyűlésébe.

– Hargita megyében a Hargita Víz egyesület tevékenysége mentén újabb uniós források lehívását tervezzük, ehhez újabb forrásokra van szükség. Sajnos az energiahordozók ára és a minimálbér emelkedése miatt, ennek megfelelő díjnövekedésre fog sor kerülni. Bízom benne, ezt a kényszerhelyzetet mindenki tudomásul veszi. Ezen emelkedések miatt sajnos, közvetve az ivóvíz biztosítására, a használt víz tisztítására, az emberek fizetésére, a gépek karbantartására mind hatással van, ezeket pedig be kellett építenünk a díjba – hangsúlyozta Borboly Csaba.

Ezt követően Egyed Árpád, 23 éves munkáját követően bejelentette nyugdíjba vonulását főjegyzői állásából. A főjegyző kiemelte, hogy egyik legnagyobb eredmény, hogy 1995-ben sikerült Bukarestben elérni, hogy ma a csíkszeredai megyeháza, a hozzátartozó területekkel együtt Hargita Megye Tanácsa tulajdonát képezik. Sok megyei tanáccsal ellentétben nem más tulajdonát képező épületben tevékenykedik az apparátus. Megemlítette a közigazgatás és gyermekjogvédelem területén elért reformokat is, amely szintén a megyei tanács munkáját dicsérik. Egyed Árpád jó munkát kívánt a testület tagjainak és a főjegyzői tisztséget későbbiekben betöltő utódjának.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kiemelte, mindig büszkén mondhatják el, hogy a megyei tanács saját épületében fejtheti ki tevékenységét és számos témakörben országos szinten sikerült egyedi eredményeket elérni. – Bízom benne, ezek az eredmények fogják tovább kísérni és továbbra is számítunk tanácsaira – zárta a megyei tanács elnöke.

Barti Tihamér, Bíró Barna Botond alelnökök és a testület további tagjai szintén megköszönték az elmúlt évek közös munkáját és további sikereket kívántak a tudomány területén Egyed Árpádnak.

Csíkszereda, 2019. február 21.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.