fbpx
dav

Borboly Csaba: az elkövetkezőkben a kórház csapata is felelősséggel tartozik a megkapott támogatások hatékony felhasználása érdekében

Megbeszélést tartott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Korodi Attila, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője, Tánczos Barna szenátor, Konrád Judit kórházmenedzser, valamint a kórház teljes vezetősége csütörtökön, február 21-én a megyei kórház épületében. A megbeszélés témáját az RMDSZ parlamenti képviseletének köszönhetően, az a kormánytámogatás, amely értelmében a csíkszeredai kórház idén összesen 30,6 millió lej támogatásban részesül. Ezt az összeget korszerűsítésre és orvosi felszerelések beszerzésére fordíthatnak.

– Az elmúlt években a csíkszeredai kórház, úgymond kimozdult a holtpontról, perspektívák, elképzelések vannak a fejlesztésekre. Lendületet, dinamizmust, új generációt, és komoly szakmai hátteret láttam. Ehhez a magunk részéről  mi is oda kell álljunk. Ezt sikerült megtennünk, hiszen a négy erdélyi kórház közül a csíkszeredai kapja a legnagyobb támogatást – mondta Tánczos Barna.

dav

Korodi Attila hozzátette, hogy ez a támogatás ugyanakkor felelősséggel is jár a kórház részéről, hiszen az támogatást fel kell használni. A képviselő javaslata szerint ugyan az összeg a kórház korszerűsítésére és eszköz beszerzésre használható, egy másodlagos eszközlistával is készülni kell abban az esetben, amennyiben a korszerűsítési procedúra elakad, hogy a támogatást teljes mértékben fel tudják használni.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke ebben a kórház csapatára is számít. – A csapat felállt, együtt kell dolgoznunk, hogy a felújítási munkálatokra legyen jelentkező cég, aki komolyan dolgozik, és nem lesznek akadályok. Továbbra is számítunk az RMDSZ parlamenti képviseletére, hiszen további forrásokra is szükség lesz az elkövetkezőkben. Ezért fontos, hogy erős képviseletünk legyen Bukarestben is – emelte ki Borboly Csaba, aki indítványozta a maihoz hasonló megbeszélések rendszeresítését, annak érdekében, hogy a politikum is felmérje az igényeket, valamint a kórház vezetősége, alkalmazottai is belelássanak a döntéshozatalba.

Csíkszereda, 2019. február 21.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.