fbpx

Önzetlenség Díj az élvonalban dolgozóknak

Három Hargita megyei kórház alkalmazottait tüntette ki Hargita Megye Tanácsa az Önzetlenség Díjával a jelenlegi rendkívüli állapotban az élvonalban kifejtett mindennapi munkájukért, számolt be Borboly Csaba megyeelnök az április 30-i rendkívüli tanácsülésen. A Maroshévízi Városi Kórháztól Dan Mihaela Rodica menedzser dr. Ionita Alexandra Dorina orvosigazgatót, a Gyergyószentmiklósi Városi Kórháztól Ferenczy István kórházmenedzser dr. Jeszenszky Géza belgyógyász főorvost, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháztól dr. Konrád Judit kórházmenedzser dr. Ambrus Irén infektológus főorvost, a fertőzőosztály vezetőjét, Veress Rozáliát, a fertőzőosztály főasszisztensét, dr. Kacsó Jolánt, a sürgősségi osztály szakorvosát, osztályvezetőt, dr. Szabó Izabellát, a sürgősségi osztály szakorvosát, dr. Sîngeorzan Sergiu járványtani főorvost és Maftei Mariana járványtani főasszisztenst terjesztette elő a kitüntetésre. A megyei tanács testülete ezzel a kitüntetéssel köszöni meg, hogy önzetlen tevékenységükkel hozzájárulnak emberi életek megmentéséhez.

Borboly Csaba az ülésen azt is bejelentette, hogy április 30-án elküldték a petíciót az Egészségügyi Minisztériumnak, amelyben kérik a 2020/414-es rendelet módosítását, hogy növelni lehessen a koronavírus-tesztelések számát. A tanácselnök köszönetet mondott a támogatásért a közel 2000 aláírónak.

Hargita Megye Tanácsa továbbra is segíti az egészségügyi személyzetet a koronvírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében kifejtett munkájukban. Kiterjesztik a háziorvosokat és fogorvosokat támogató programot, további 250 ezer lejt különítettek el a szükséges eszközök beszerzésére, de védőfelszerelésekkel támogatják a Hargita Megyei Mentőszolgálatot is.

A tavaly év végi költségvetési többletből kétmillió lejt szavaztak meg a Hargita Megyei Gyerekvédelmi és Szociális Vezérigazgatóságnak, és szintén kétmillió lejt az útmunkálatok finanszírozására.

Arról is döntöttek, hogy Hargita Megye Tanácsa közel 40 ezer lejjel járul hozzá a PCR tesztelőgép megvásárlásához, amelyet használatba adnak a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóságnak. A 250 ezer lejbe kerülő gépre 211 108 lej gyűlt össze a támogatóktól, a fennmaradó összeget a megyei tanács biztosítja a tagságával létrehozott és a fenntartásával működő Hargita Megyéért Egyesületen keresztül.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.