fbpx

Több mint 1700-an írták alá a petíciót

Elküldtük az egészségügyi miniszternek címzett petíciónkat április 30-án, melyet több mint ezerhétszázan támogattak aláírásukkal.

Április 9-én Hargita Megye Tanácsa elvi határozatot fogadott el arról, hogy kérjük az egészségügyi minisztertől a vonatkozó 414-es rendelet módosítását, hogy lehessen több koronavírustesztet végezni. Az erre vonatkozó petíciót online lehetett aláírni a korona.hargitamegye.ro honlapon.

Április 30-i videóbejelentkezésében Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsa elnöke köszönetet mondott mindazoknak, akik aláírták a petíciót, valamint ismertette az ezzel kapcsolatos tudnivalókat.

– Hiszünk a csapatmunkában, folytatjuk a küzdelmet, a felkészülést, és kérem, továbbra is támogassanak abban, hogy Hargita megyében, ha lehet, a fertőzéses esetek száma maradjon ilyen alacsony szinten. Ha betartjuk a szabályokat, odafigyelünk egymásra, akkor tudunk sikeresen küzdeni a vírus ellen – fogalmazott Borboly Csaba.

A petícióval kapcsolatos tudnivalók elérhetők a korona.hargitamegye.ro weboldalon:

https://korona.hargitamegye.ro/peticio/

– Közel kétezer ember nevében kérjük a minisztertől a tesztelési rendszer megváltoztatását. Kérjük parlamenti képviseletünket is, hogy segítsen, támogassa ezt az igényünket – summázta videójában a megyeelnök.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.