fbpx

Orbán Balázs utat alakítanának ki Székelykeresztúr környékén

Egy kistérségi, Orbán Balázs nevét viselő turisztikai útvonal kialakításának lehetőségét vetette fel Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a Székelykeresztúron tartott, egyházaknak szóló pályázati tájékoztatón, március 28-án. A Mária úthoz hasonló elképzelést vázolt, csak Székelykeresztúr környékére vonatkozóan, a felekezetek bevonásával. A megyei tanács elnöke arra kérte az egyházak képviselőit, segítsenek a térség szálláshelyeinek felleltározásában.

– Az útvonal kialakítása segítene a helyi lakosságnak és a térségbe érkező vendégeknek a minőségi, élménydús és hasznos szabadidő eltöltésében – jelentette ki Borboly Csaba, aki szerint fontos egyházi szinten is a térségi egyeztetések bevezetése, mert így könnyebben meghatározhatják a fejlesztési és tevékenységi prioritásokat, így turisztikai téren is.

Az elöljáró úgy véli, az egyház olyan évezredes tapasztalattal rendelkezik, társadalomszervezés terén is, ami már rég megérett a bizalomra. Mint a fórum után nyilatkozta, a hitélet mellett azért is tartják fontosnak a felekezetek támogatását, mert általuk helyi társadalmunk számos szegmensét segítik, kezdve az ifjúsági tevékenységektől a kultúrán át a turizmusig.

A pályázati és közbeszerzési tájékoztatón az egyházi élet teendőinek és gondjainak megbeszélése mellett helyet kaptak a térséget érintő gazdasági és kulturális problémák. A résztvevőket átfogóan tájékoztatták annak érdekében, hogy az elnyert támogatásokat törvényes keretek között tudják megfelelően felhasználni és elszámolni.

– Jelen fórum célja, hogy minden a legnagyobb rendben haladjon. Tájékozottan, odafigyelve nem hibázhatunk, kár is lenne, hiszen értékek támogatásáról van szó – fogalmazott Borboly Csaba.

Csíkszereda, 2017. március 29.

 727 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...