fbpx

Orgonaavató ünnepség Székelyszenterzsébeten

A székelyszenterzsébeti református templom Kolonits István-féle orgonájának homlokzati sípjait az első világháborúban rekvirálták, és egy évszázad után sikerült helyreállítani. A  gyülekezet közel száz éves álmának megvalósulását Hargita Megye Tanácsa 20 ezer lejjel támogatta.

Az orgonaavatás ünnepi istentisztelettel kezdődött, ahol igét hirdetett Kató Béla püspök. Kincses Kálmán református lelkész köszöntötte a jelenlévőket, ismertette az orgon felújításának részletei, és köszönetét fejezte ki a támogatóknak. Beszédében azt hangsúlyozta: nem a meghátrálás emberei vagyunk.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke köszöntőbeszédében méltatta a székelyszenterzsébetiek példaértékű összefogását, melyet az  orgona feljavítása érdekében tanúsítottak. Arra a közösségre, amely múltját becsüli, és önzetlenül szolgál a jelenben, reményteli jövő vár, mondta a megyeelnök.

Az  istentisztelet a gyerekek és a felnőttek kórusánal előadásával és orgonajátékkal ért véget. Az ünnepség szeretetvendégséggel zárult, amelyet a gyermekek és ifjak kulturális műsora tett ünnepélyessé.

Csíkszereda, 2015. június 2.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.