fbpx

Orgonaszentelés Borszéken

December 28-án kettős ünnepre gyűltek össze a hívek a borszéki Szent István római katolikus templomban.

A Szent család vasárnapján Tamás József püspök celebrált ünnepi szentmisét az első szent királyunk tiszteletére felszentelt templomban, ahol a felújított orgonát is megáldotta. Az ünnepi alkalmon jelen volt Mik József, Borszék polgármestere, valamint Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is. A felújítási munkálatokban Borszék város támogatása mellett jelentős részt vállalt Hargita Megye Tanácsa is. A felújított templomi hangszer szép példája annak, hogy összefogásban lehet eredményeket elérni.

A szentmisét bemutató Tamás József püspök Isten áldását kérte a jelenlevőkre, családjaikra, hogy ezután is tevékenyek legyenek a szolgáló szeretetben.

A szentmisét követően Borboly Csaba köszönetét fejezte ki a borszékieknek, hogy együtt ünnepelhetett velük.

– Örömmel és alázattal vagyok jelen, mert azt tapasztalom, hogy összefogásban, közös erőfeszítések révén fejlődik a város, erősödik a közösség. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az év első felében szentelték fel a település második templomát, ma pedig itt lehettünk a felújított orgona szentelésén – fogalmazott a megyeitanács-elnök. Borboly Csaba a családok közösségmegtartó erejéről is beszélt, mint fogalmazott az erős közösségek erős családokra épülnek, ezért kell összhang és egymásra figyelés.

– Mindenki alázattal végezze munkáját, hogy gyerekeink számára tudjuk biztosítani a megfelelő otthont, itthon maradásra sarkalljuk őket – zárta gondolatait a megyevezető.

Csíkszereda, 2014. december 28.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.