fbpx

Örökbefogadás által minden család teljes lehet

XI-ik alkalommal szervezte meg az Örökbefogadási napot a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság, melyen közel 150 személy – örökbefogadott gyermekek, örökbefogadó szülők és örökbefogadásra váró családok vettek részt. A hagyományos rendezvénynek idén is a csíksomlyói Szabadidő- és Továbbképzési Központ tágas épülete és udvara adott helyet, az eseményre június 10-én került sor. Az idei rendezvény mottója: Boldog gyermekek, kiteljesedett családok!

Közel száz gyerek vár jelenleg is örökbefogadásra.

Kevesebb az örökbefogadási arány azon gyermekek körében, akik valamilyen szempontból sérültek, vagy már 7-8 év fölött vannak, pedig ez nem jelenti azt, hogy kevésbé szeretnének.

Egy sérült gyermek még nagyobb örömmel fogadja az élet jó dolgait, hálás minden apró dologért, amit érte tesznek és ezt mindig ki is mutatják. Őszintén szeretnek, és szeretnének egy család tagjai lenni.

Ne zárkózzanak el annak a lehetőségétől, hogy egy sérült gyermeket fogadjanak örökbe, hiszen ugyanolyan örömmel, boldogsággal jár.

Négygyermekes családapaként bátran mondhatom, hogy a gyermek mosolyánál nincs is szebb a világon.

Egy isteni csoda, amikor a gyermekek megtalálják az életre szóló családjukat, tavaly körülbelül harminc család vált teljessé örökbefogadás által.

További eredményes munkát kívánok Elekes Zoltán vezérigazgatónak és a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság csapatának!

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.