fbpx

Országos Vészhelyzeti Bizottság: Ausztria sárga zónás vasárnaptól

Az Országos Vészhelyzeti Bizottság 66-os határozata értelmében Izrael, Ciprus, Montenegró, Nagy-Britannia, AEÁ, Franciaország, Irország, Törökország, Görögország, Portugália, Svájc vörös zónás maradtm  de vörös lett többek közt  Szerbia, Észtország, Albánia.  Az ezekből az országokból Romániába beutazó polgárok csak akkor nem kerülnek 14 napos karanténba, ha rendelkeznek a koronavírus elleni oltással, vagy az elmúlt 180 napban átestek a koronavírus-fertőzésen. Az elkülönítéstől a PCR-teszt sem mentesít.

Sárga zónában maradt Dánia, Belgium, Hollandia, Litvánia, Bulgária, Szlovénia, de sárga lett Ausztria, Spanyolország, Norvégia, Luxemburg.  Az ezekből az országokból Romániába beutazó polgárok csak akkor nem kerülnek 14 napos karanténba, ha rendelkeznek a koronavírus elleni oltással, 72 óránál  nem régebbi PCR-teszttel, vagy az elmúlt 180 napban átestek a koronavírus-fertőzésen. Finnország, Málta,, kizöldült”. Magyarország, Németország, Olaszország maradt a zöld zónában.

A vörös és sárga zónából  zónából Romániába történő beutazáskor a gyermekek 6 éves korig mentesülnek a karantén  kötelezettsége alól , míg a 6 és 16 év közötti gyermekek csak 72 óránál nem régebbi negatív koronavírusteszt felmutatása esetén.

Az új lista szeptember 5, vasárnap, 00:00 órától érvényes.

A teljes lista ITT.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.