fbpx

Országos Vészhelyzeti Bizottság: Bulgária sárga zónás vasárnaptól, Svájc pedig ,,bevörösödött”

Az Országos Vészhelyzeti Bizottság 63-as határozata értelmében Nagy-Britannia, Ciprus, Spanyolország, Portugália, Izrael, Görögország, Írország, Franciaország, Törökország, Montenegró és az Amerikai Egyesült Államok  maradt a vörös zónában, de sajnos Svájc is bevörösödött. Az ezekből az országokból Romániába beutazó polgárok csak akkor nem kerülnek 14 napos karanténba, ha rendelkeznek a koronavírus elleni oltással, vagy az elmúlt 180 napban átestek a koronavírus-fertőzésen. Az elkülönítéstől a PCR-teszt sem mentesít.

Sárga zónában maradt Észtország, Litvánia, Finnország, Hollandia, Málta, Dánia és Belgium de a sárgába sorolták át többek közt Bulgáriát, Szerbiát, Albániát és Szlovéniát.  Az ezekből az országokból Romániába beutazó polgárok csak akkor nem kerülnek 14 napos karanténba, ha rendelkeznek a koronavírus elleni oltással, 72 óránál  nem régebbi PCR-teszttel, vagy az elmúlt 180 napban átestek a koronavírus-fertőzésen.

A vörös és sárga zónából  zónából Romániába történő beutazáskor a gyermekek 6 éves korig mentesülnek a karantén  kötelezettsége alól , míg a 6 és 16 év közötti gyermekek csak 72 óránál nem régebbi negatív koronavírusteszt felmutatása esetén.

Az új lista augusztus 29, vasárnap, 00:00 órától érvényes

A teljes lista ITT.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.