fbpx

Közösen készülnek az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra

Böjte Csaba atya is részt vett Hargita Megye Tanácsa önline rendkívüli ülésén

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes is vendége volt Hargita Megye Tanácsa online rendkívüli ülésének augusztus 30-án, hétfőn. A napirendek között ugyanis az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szervezése is szerepelt.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke az ülést követően Facebook-oldalán is tájékoztatott a kongresszusról:

https://fb.watch/7Im9a0-nbX/

A rendkívüli ülésen a települések fejlesztésére is további támogatásokat hagyott jóvá a testület a hatszázalékos áfa-visszaosztásból.

Gyergyószárhegynek 396 ezer lejt hagytak jóvá napközi építésre, a községi utak karbantartására, valamint a patakmeder és sáncok takarítására. Salamás 15 ezer lejt igényelt egy kisbusz beszerzésére a diákok szállítására. Csíkcsicsónak 250 ezer lejt hagyott jóvá a testület a községi utak felújítására. Csíkszentmihálynak 145 ezer lejt hagytak jóvá Lóvészen a Csorgó felé vezető út karbantartására. Ugyancsak a község számára további tíz ezer lejt hagytak jóvá a tartalékalapból, amellyel a vacsárcsi tűzkárosult gazdát támogatják. Idén július végén, villámcsapást követően égett le a gazda istállója.

Csíkrákos két községi út felújítására igényelt 240 ezer lejt támogatást. Mint azt Császár Attila polgármester ismertette, a két út keresztezi, a vasútvonalakat, az átkelő megépítését pedig a község kell kivitelezze. A polgármester hozzátette a megyei tanács támogatására a községek számára nagy szükség van a beruházások folytatására, tekintve, hogy számos önkormányzat költségvetésének meghatározó része a működési költségekre elég.

A bélbori 174C jelzésű, valamint a 132-es megyei utak árvízkárok kijavításával bízta meg a testület a megyei tanács fenntartásában működő Hargita Útkezelő Vállalatot.

Az asztalitenisz bajnokok ligája keretében Székelyudvarhely is házigazdája lesz a csoportmérkőzéseknek. A testület 40 ezer lej támogatást hagyott jóvá erre a célra.

Az ülés visszatekinthető Hargita Megye Tanácsa Facebook-oldalán:

https://www.facebook.com/hargitamegye/videos/538355747379201

https://www.facebook.com/hargitamegye/videos/229468772556580

 262 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás