fbpx

Országos Vészhelyzeti Bizottság: Németország sárga zónás vasárnaptól

Az Országos Vészhelyzeti Bizottság 68-os határozata értelmében Izrael, Ciprus, Montenegró, Nagy-Britannia, AEÁ, Franciaország, Irország, Törökország, Görögország, Svájc, Szerbia, Észtország, Albánia vörös zónás maradt, de vörös lett többek közt Norvégia, Bulgária, Litvánia, Szlovénia.  Az ezekből az országokból Romániába beutazó polgárok csak akkor nem kerülnek 14 napos karanténba, ha rendelkeznek a koronavírus elleni oltással, vagy az elmúlt 180 napban átestek a koronavírus-fertőzésen. Az elkülönítéstől a PCR-teszt sem mentesít.

Sárga zónában maradt Dánia, Belgium, Spanyolország, Ausztria, Hollandia, Luxemburg, de sárga lett NÉMETORSZÁG, Portugália(vörös volt), Horvátország(zöld volt).

Az ezekből az országokból Romániába beutazó polgárok csak akkor nem kerülnek 14 napos karanténba, ha rendelkeznek a koronavírus elleni oltással, 72 óránál  nem régebbi PCR-teszttel, vagy az elmúlt 180 napban átestek a koronavírus-fertőzésen. Magyarország, Olaszország, Svédország, Ukrajna, Szlovákia, Csehország, Lengyelország maradt a zöld zónában.

A vörös és sárga zónából  zónából Romániába történő beutazáskor a gyermekek 6 éves korig mentesülnek a karantén  kötelezettsége alól , míg a 6 és 16 év közötti gyermekek csak 72 óránál nem régebbi negatív koronavírusteszt felmutatása esetén.

Az új lista szeptember 12, vasárnap, 00:00 órától érvényes.

Augusztus 13-tól csak a QR-kóddal ellátott uniós digitális COVID-igazolványt fogadják el a határátkelőknél az Európai Unión (EU) belül az oltottság, a COVID-19-ből való felgyógyulás vagy a negatív teszteredmény bizonyítására !!!

A teljes lista ITT.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.