fbpx

Összefogásból újult meg a Szentegyházi Egészségügyi Központ

– Ez az összefogás, ami a szentegyházi kórház újjáépítését, fejlesztését jelentette az erőt kell adjon és biztatást minden itt élő embernek – gratulált Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke Sándor Ica és Molnár Krisztina főasszisztensnek, Molnár Tibor polgármesternek és az Udvarhelyszéki RMDSZ-nek, valamint a helyi közbirtokosságoknak és vállalkozóknak, akik támogatták a Szentegyházi Egészségügyi Központ teljes felújítását és modernizálását.

– Közös erővel sikerült a kor elvárásaihoz felemelni a kórházat, hogy egy nagyon korszerű gyerekosztály szolgálja az itt élőket. Továbbra is prioritásként tekintünk az egészségügyre, fejlesztjük kórházainkat – emelte ki Borboly Csaba.

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház az egészségügyi bútorzatot és felszerelést biztosította, továbbá két modern digitális röntgenkészülék – ezek közül az egyik hordozható – került be az épületbe.

Az ország nyolc legkorszerűbb röntgenének egyikét helyeztünk itt üzembe. A belgyógyászati részleg mellett újraindult a gyermekgyógyászat: egy új szakembert is alkalmazott a kórház, így két gyermekgyógyász fog ott dolgozni. Első fázisban a gyermekgyógyászati járóbetegrendelő indul újra, utána a napos bennfekvések és várhatóan idővel a hosszú távú bennfekvés is meg fog valósulni.

– A megyei tanács nem tudott erre pályázni, mert az épületek tulajdonosa a város. Az önrész előteremtését vállalta magára a megyei tanácsra, hogy a városnak ez ne kerüljön pluszpénzbe, hisz ez egy megyei érdek és több települést kiszolgáló intézmény, így megyei intézmény fejlesztéséről van szó – fogalmazott a megyeitanács-elnök, aki gratulált Dr. Konrád Juditnak, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház menedzserének is.

 

Csíkszereda, 2019. december 27.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.